Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-25 21:14:00

Gyöngyösi: vészmegoldáson gondolkodik a Jobbik

Vészmegoldásról gondolkodik a Jobbik a pártra kiszabott második ÁSZ-bírság után. erről beszélt Gyöngyösi Márton az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Gyöngyösi szerint a Fidesz féldiktatórikus hibridrendszert épített ki. Mozgalom vagyunk, hozzászoktunk, hogy rendkívüli módszerekkel kell küzdenünk rendkívüli helyzetekben – mondta a Jobbik frakcióvezetője, aki szerint a Jobbik körüli botrányok robbantásával a kormányzatnak az a célja, hogy megakadályozza az önkormányzati választáson az ellenzéki koordinációt. A Jobbik azt üzeni választóinak, hogy az EP-választáson a párt léte a tét, tehát aki azt szeretné, hogy a magyar közéletben legyen jelen a Jobbik, az szavazzon májusban a pártra.

A HírTV hétfőn hozta nyilvánosságra Gyöngyösi egy korábbi, masszívan antiszemita beszédét, amelyben a Jobbik frakcióvezetője a következőket mondja: „Akik azt gondolják, hogy a megalázkodás, a hétrét görnyedés és a hasmánt csúszás a cionizmus vezetői előtt megbékítik a bosszú népét, és a cionista úthenger ettől visszahőköl, tévednek.”

Ezeket a mondatokat a Jobbik elnökhelyettese a párt pár évvel ezelőtt megtartott anticionista tüntetésén mondta, ahol a párt külügyminiszter-jelöltjeként beszélt többek között arról, hogy "a cionizmus gátlástalan nyomulásával szemben csak az erő felmutatása hatásos, nem úgy, mint a mi vezetőink Áder Jánossal és Orbán Viktorral az élen, akik azt gondolják, hogy a megalázkodás, a hétrét görnyedés és a hasmánt csúszás a cionizmus vezetői előtt megbékítik a bosszú népét, és a cionista úthenger ettől visszahőköl."

Ezzel kapcsolatban Gyöngyösi emlékeztetett arra, hogy a múlt héten a valaszonline.hu-nak adott interjújában szerinte magyar közszereplőtől szokatlanul nyíltan nézett szembe azzal, hogy a Jobbik felhasználta a rasszista, antiszemita érzelmeket 2013 előtt arra, hogy növelje támogatottságát.

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink