Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-23 09:58:00

Bejelentést tettek a Nyugatinál rosszul lett és meghalt fiatal ügyében

A Nyugati pályaudvarnál rosszul lett, majd a mentők késése miatt meghalt 17 éves fiatalember ügyében ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Tényi István - olvasható a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levélben.

Amint arról az atv.hu is beszámolt, meghalt az a 17 éves férfi, aki kedden a Nyugati-pályaudvarnál lett rosszul. Az már kiderült, hogy emberi mulasztás miatt érkeztek ki későn a mentők a fiatalemberhez, aki kedden, a Nyugati téri aluljáróban lett rosszul.

Az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, a hibázó mentésirányítót és mentésvezetőt pedig a vizsgálat lezárultáig felmentették a munkavégzés alól. Az egészségügyi szakértő szerint a Mentőszolgálat nagyon komoly rendszerhibákkal küzd.

A rendőrségnek is eljuttatott levél szerint

Tényi István ismeretetlen tettes ellen bejelentést tett foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt.

Az indoklásban többek között az szerepel, hogy a hanganyagok és a számítógépes adatok elemzése alapján megállapítható, hogy a késedelmes ellátás emberi mulasztás következménye volt.

A bejelentésben indítványozták, hogy az ügyészség rendeljen el feljelentés-kiegészítést. Továbbá a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérték.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink