Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-22 13:03:00

Vadai: A kormány kérjen bocsánatot!

Csütörtökön írta meg az Index, hogy a magyar állam mintegy 300 venezuelai menekültet fogadott be teljes titokban. A Demokratikus Koalíció még aznap reagált, közleményükben azt írták, fizessen a Fidesz is bevándorlási különadót.

Vadai: A kormány kérjen bocsánatot!

"Azzal nincsen probléma, hogy ha háború elől menekülő embereknek segítünk. A Demokratikus Koalíció mindig ezt mondta, csak a kormány nem ezt csinálta. Emlékezhetünk, hogyan tartották a Szíriából a háború elől menekülő embereket, viszont elindult egy több milliárd forintos plakátkampány, hogy gyűlöletet gerjesszen a menekültek ellen. Éppen ezért nem értjük, hogy a kormány miért nem akarja nyilvánossá tenni a tevékenységét" - mondta Vadai Ágnes az ATV Start című műsorában ma reggel.

A DK képviselője hozzátette, fontos lenne tudni, milyen státuszban vannak Magyarországon a venezuelaiak. Hisz, ha menekültek, akkor a tranzitzónába kellett volna érkezniük, ha viszont magyar állampolgárok, akkor kellene rendelkezniük magyar nyelvtudással, így jogilag értelmezhetetlen a helyzet.

Vadai elmondta, a problémát mindenképpen felvetik a honvédelmi  és rendészeti bizottság ülésén. Azért is fontos a kérdés rendezése, mert a DK politikusa szerint Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztése szerint meghosszabbítják a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.

A politikus szerint a kormány kommunikációs csapdába lavírozta magát, hogy gyűlöletet keltsen, most viszont bocsánatot kellene kérnie. Véleménye szerint, ha valóban segíteni akar a háború elől menekülő embereken, akkor új jogszabályokat kell hozni, viszont ha jövő hét csütörtökön meghosszabbítják a a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, akkor ez nem történik meg.

 "Szeretnénk tudni, hogy akkor mi volt a kiválasztás alapja, és hogy a kormány kiket kíván még befogadni, és ha már itt tartunk, mi a helyzet a 1000 befogadott kopt kereszténnyel" - mondta Vadai.

DK: Fizessen a Fidesz bevándorlási különadót!

 

atv.hu

További belföldi híreink