Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-22 15:46:00

Szilágyi a Mengyi-ügyről: Valakit fel kellett áldozni

Három év börtönre ítélte Mengyi Roland volt fideszes országgyűlési képviselőt költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletében. A volt fideszes országgyűlési képviselő a tárgyalóteremből távozva nyilatkozott az ATV-nek, szerinte félreértés történt, ezért fellebbeznek.

Szilágyi a Mengyi-ügyről: Valakit fel kellett áldozni

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki korábban sokat foglalkozott a „Mengyi-üggyel, az ATV Start című műsorában elmondta, az első fokon elítélt politikus csak az áldozat szerepét tölti be.

„Mengyi Roland egy NER-lovag a sok száz közül, akik 2010 óta Orbán Viktor vezetésével szétrabolják az országot. Egyedül Mengyi ügye jutott el a bírósághoz"- mondta, példaként az Elios-ügyet említette, amikor az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapította, hogy törvénytelenségek, túlárazások voltak, de "az ügyészség azt mondta, itt nem történt semmi”.

Szilágyi Mengyi Roland ügyét elszigetelt esetnek tartja, de kötelességének érzi, hogy a jövőben is jelezzék, ha korrupcióra utaló jeleket találnak. Véleménye szerint az Orbán-kormányon ellenzéki nyomás van, reméli, hogy a „NER-rendszer” bukása lesz a vége, és akkor el lehet számoltatni mindenkit.
A Jobbik képviselője elmondta, ha bármely ellenzéki politikus érintett lenne korrupcióban, rögtön a bíróság előtt találná magát.
Szilágyi az EP-, illetve a későbbi önkormányzati választásokkal kapcsolatban kifejtette pártja álláspontja, amely nem változott: az EP-választásokra készülnek, mivel ez egy listás szavazás, itt nem lesz összefogás, az önkormányzati választással pedig akkor foglalkoznak, amikor eljön annak az ideje.

A politikus elmondta a véleményét az elmúlt napokban napvilágot, egyes jobbikos politikusok múltjából származó felvételekről is. „A Fidesz Jakab Péter-show-t tartott, de 9-10 évvel ezelőtti elvételekkel jött elő. Mind hazugság, ha megnézi a felvételeket, láthatja, hogy nem cigányozik, nem zsidózik, csak arról beszélt, hogy minden elítéltnek hasonló jogokat kell biztosítani"- mondta.

atv.hu

További belföldi híreink