Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-21 06:20:00

Meglátogattuk a somogyi kisfiút, aki testével védte meg kishúgát a pitbulloktól

Kiengedték a kórházból azt a kisfiút, aki saját testével védte kishúgát a harci pitbulloktól. A Heti Napló stábja még a hazaérkezését megelőzően látogatott el a családhoz. A héten folytatódik a történet, ahol a hős tini saját szavaival meséli majd el az átélt szörnyűségeket.

Több mint egy hónap telt már el azóta, hogy brutális kutyatámadás áldozata lett egy 12 éves, Somogy megyei fiú. A Heti Napló stábja most meglátogatta a nélkülözésben élő családot, hogy többet megtudjanak a hős fiatal családjáról. A Kertész család Ötvöskónyiban él, a település Somogy megyében található. Az alig ezer lelkes kis falu elsőre egy normális és rendezett település benyomását kelti, azonban nem kellett sokat mennie a Heti Napló stábjának, hogy érzékelni lehessen a nélkülözést és a nyomort. A Kertész családhoz érve pedig csak erősödött a nincstelenség érzése: kapu nélküli omladozó kis ház, egyetlen egy szobával. Ilyen házban él a kis hős Gabika az édesanyjával, mostohaapukájával, nagymamájával és két testvérével. 

„Egy igazi hős a gyermek” 

– nyilatkozta Gabika nevelőapja, aki a következőképpen emlékszik vissza a tragikus napra: a gyerekek reggel elindultak, édesanyjuk már elment dolgozni, ő pedig otthon készülődött – szintén a munkahelyére. Már majdnem odaértek az óvodához a gyerekek, amikor rájuk rontottak a kutyák. A fiú testével védte húgát, így őt nemcsak a kezén és lábán, de a fején is megharapták a pitbullok. Az anyuka pedig – aki végig fia mellett maradt a kórházban – azt mesélte: Gabika szoros kapcsolatban van Vikivel, nem véletlen, hogy az első mondata az volt a kisfiúnak, hogy “ugye Viki jól van?”. Majd hozzátette azt is, hogy bármikor újra megtenné ezt a kistestvéréért.

A stábot Gabika nevelőapukája vezette végig a házban, ahol összesen egy fűtött szoba található, ahol egy fatüzelésű kályhával fűtenek be a gyerekeknek és a nagymamájuknak is, merthogy ők mindannyian egy szobában alszanak. Jelenleg – bár Gabika a napokban érkezhetett haza a kórházból – se konyha, se fürdőszoba nincs a lakásban. A probléma az a családfő szerint, hogy ahogyan van egy kis pénze, rögtön nekilát valaminek a házban, csakhogy a pénz gyorsan fogy, ezért mindig abba kell hagyni a munkavégzést addig, amíg egy következő fázisra való össze nem gyűlik. Ő jelenleg alkalmi munkákat végez különböző építkezéseken – mesélte Dávid –, az élettársa pedig közmunkás.

A három testvér még játékboltban sem volt, sőt, játékaik is alig akadtak otthon. A Heti Napló stábja – éppen ezért – egy csomag aprósággal érkezett a családhoz, ezzel is megpróbálva jobb kedvre deríteni a kicsiket. A történet azonban még korántsem ér véget, Gabikát ugyanis kiengedték a kórházból, aki vasárnap saját maga meséli majd el a történteket a műsorban. Eközben adományok is érkeztek a család számára, amelyet a stáb természetesen továbbít a kis hősnek és családjának.

atv.hu

További belföldi híreink