Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-21 11:55:00

„Abszurd, fellebbezünk” - Mengyi Roland megszólalt az ATV-nek

A három év börtönre ítélt volt fideszes országgyűlési képviselő a tárgyalóteremből távozva nyilatkozott az ATV-nek. Szerinte félreértés történt, ezért fellebbeznek.

„Óriási félreértés ez, továbbra is kitartok amellett, hogy nem követtünk el semmilyen bűncselekményt, és a fellebbezés során fogjuk is ezt bizonyítani. A probléma az, hogy nekünk kell bizonyítani az ártatlanságot, nem pedig az ügyésznek kellett volna a bűnösséget… Valójában abszurd, fellebbezünk természetesen” – ezt nyilatkozta a tárgyalóteremből kilépő Mengyi Roland az ATV Híradónak.

Ahogy arról portálunk is beszámolt,

a volt fideszes országgyűlési képviselőt három év börtönre ítélte költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletében.

Az ügynek hét vádlottja van, Mengyi Roland a hatodrendű, vádlott-társai közül egy kapott letöltendő szabadságvesztést, két és fél évet. A többieket felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélték.

A vád szerint Mengyi Roland 2015-ben fideszes országgyűlési képviselőként megígérte két tiszaújvárosi vállalkozónak, 10 millió forint kenőpénzért cserébe közbenjár annak érdekében, hogy jogellenesen, valós teljesítés nélkül elnyerjenek mintegy félmilliárd forintos, szociális szövetkezeteknek szóló uniós pályázatot.

További részletek az ATV esti Híradóiban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink