Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-20 19:00:00

Tüntetne Felcsúton az MSZP alelnöke, de nem talál hozzá elég bátor embereket

Mészáros Lőrinccel pedig nem olyan könnyű személyesen beszélni - magyarázta Komjáthi Imre, aki állítja: korábban Felcsúton autókkal és drónokkal követték.

Tüntetne Felcsúton az MSZP alelnöke, de nem talál hozzá elég bátor embereket

50 ezer forintra büntették az MSZP alelnökét, mert december 8-án megsértette a gyülekezési törvényt azzal, hogy a Kossuth téren kordonbontásra biztatta az ott összegyűlt tömeget. Ahogy korábban már bejelentette, az ATV Start műsorában is elmondta Komjáthi Imre, hogy nem fizeti be a büntetést, nehogy a kormány azt is ellopja, börtönbe sem vonul a gyerekeire való tekintettel, inkább 60 óra közmunkával ledolgozza a büntetést, amit egyébként jogosnak tart.

Úgy gondolja azonban, hogy egyre több olyan akciót kell végrehajtani, aminek az az üzenete, hogy ellen kell állni a kormány bizonyos intézkedéseinek.

Ha kell, újra és újra ellen fog állni, akkor is, ha tudja, büntetést fog kapni miatta

- hangoztatta.
 
Többek között az ellen tiltakoznak, hogy Mészáros Lőrinc az ország leggazdagabb embereként 370 millió forintos állami támogatást kapott az ötcsillagos szállodájához, miközben ott, ahol a szálloda van, az iskola romokban áll, közölte a szocialista politikus, aki szerint a kormány folyamatosan olyan brutális üzeneteket küld, hogy nem tiszteli még a saját törvényeit sem, ezért úgy érzi, jogos a felháborodásuk.
 
A kérdésre, hogy tervezi-e, hogy elmenjen például Felcsútra tüntetni, az MSZP alelnöke úgy reagált, tervezi, de nem talál maga mellé elég bátor embereket.

„Akkor miért nem próbál személyesen Mészáros Lőrinccel beszélni?"

- hangzott el az újabb kérdés. Erre Komjáthi azt válaszolta, nem könnyű a közelébe jutni. Említette, hogy már járt Felcsúton, és észre is vették, azonnal autók követték és drónok figyelték őket.
 
Szóba került, hogy 2006-ban az MSZP vont kordont a Kossuth téren, akkor tiltakozott-e ez ellen. Komjáthi válasza az volt, hogy akkor még nem volt köze a politikához, de ha jogtalan volt a kordon, biztos tiltakozott volna. De akkor szerinte jogos volt a kordon, abból a szempontból, hogy az ott gyülekező emberek napokon át WC-nek nézték a Kossuth teret, tette hozzá.

atv.hu

További belföldi híreink