Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-20 09:40:00

Semjén: "Legalább alkalmuk lesz bocsánatot kérni"

"A svéd miniszter asszony okulására és a derék svéd nép javára fog válni" - így reagált Semjén Zsolt az atv.hu-nak arra, hogy bekérették a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet, miután ő "szegény beteg teremtésnek" nevezte Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási minisztert a Bayer show-ban.

Semjén: "Legalább alkalmuk lesz bocsánatot kérni"

"Nagyon helyes! Így legalább alkalmuk lesz bocsánatot kérni azért, hogy a miniszter asszonyuk a náci Németországéhoz hasonlította a magyar családpolitikát - így reagált az atv.hu kérdésére Semjén Zsolt arra a hírre, hogy szerdára bekérették a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet a magyar miniszterelnök-helyettes Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási miniszterre tett kijelentései miatt. Semjén Zsolt a Bayer show-ban vasárnap "szegény beteg teremtésnek" nevezte a svéd tárcavezetőt.

Most az atv.hu kérdésére, hogy fenntartja-e a nyilatkozatát, Semjén Zsolt azt mondta a magyar nagykövet bekéretéséről: így legalább megtanulják, hogy milyen a jó család-, és nemzetpolitika a magyar gyakorlatban. "Ez a miniszter asszony okulására és a derék svéd nép javára fog válni" - zárta nyilatkozatát Orbán Viktor miniszterelnök helyettese.

Müller Adrienn bekéretéséről itt olvashat bővebben.

Ajánlom

További belföldi híreink