Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-20 16:03:00

Közösen követelik az ellenzéki pártok az ÁSZ elnökének leváltását

A képviselők azt sérelmezik, hogy az elvben független intézményt a volt fideszes országgyűlési képviselő vezeti.

Közösen követelik az ellenzéki pártok az ÁSZ elnökének leváltását

Az ellenzék továbbra is közösen lép fel, ezúttal az Állami Számvevőszék elnökének, Domokos Lászlónak a leváltását kezdeményezték – írta meg a Mérce.

Szerintük ugyanis

„Magyarország érdeke, hogy a pártok gazdálkodását ne egy fideszes pártkatona, hanem egy pártok felett álló független Állami Számvevőszék végezze”.

A DK mellett a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd, illetve Bősz Anett és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők közös beadványt adtak be az Országgyűlés Mentelmi bizottságához, amelyben Domokos László leváltását követelik az ÁSZ éléről.

Az ügy előzménye, hogy az ÁSZ az elmúlt időszakban ismét büntetésekkel kezdte sújtani az ellenzéki pártokat, a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását megvonták, a Jobbikot pedig újra megbírságolták, a párt összbüntetése lassan az 1 milliárd forinthoz közelít. Eközben az ÁSZ a Fidesz és a KDNP vizsgálata közben mindent rendben talált.

Az ellenzéki képviselők azt sérelmezik, hogy az elvben független intézményt 2010 óta a volt fideszes országgyűlési képviselő vezeti, és miközben az ÁSZ sorra bünteti az ellenzéki pártokat, a „nyilvánvalóan törvényellenesen kampányoló Fideszre eddig egyetlen forint bírságot sem szabott ki”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink