Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-20 15:37:00

Fejszével ütöttek szét egy kiskutyát Kungyalun

Két férfi súlyosan bántalmazta Suzit.

Fejszével ütöttek szét egy kiskutyát Kungyalun

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság eljárást indított állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. István és M. Antal kungyalui lakosok ellen, írja a police.hu.

Az eddigi adatok alapján G. István barátjával együtt február 16-án 18 óra körül saját otthonában súlyosan bántalmazott egy keverék kutyát, ami pár napja került a tulajdonába. Az alsóépületben egy madzagot tettek Suzi nyakára, amelynek segítségével lefogták, majd egy fejszével többször a fején megütötték, miközben rugdosták is.

Az állatkínzást követően a magára hagyott eb elszökött az ingatlanról és egy közeli házba bemenekült. Az ott lakó emberek azonnal ételt, italt adtak a rémült, több helyen vérző állatnak és segítséget kértek. A kutya megmentésére civilek, orvosok és állatmentők is összefogtak. Köztük egy szabadnapos törökszentmiklósi rendőrnő is, aki saját kocsijával vitte Suzit Monorig.

Innen az állatvédők szállították Budapestre, ahol ellátták és azonnal megműtötték a súlyosan sérült ebet. A kutyus az időben érkező segítség hiányában biztosan elpusztult volna.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján azonosították a 26 éves férfit és 32 éves társát, akik gyanúsított kihallgatásuk során elismerték a kegyetlen bántalmazást.   

A rendőrség azt írja, Suzit időközben megmentői Kobak névre keresztelték át.

atv.hu

További belföldi híreink