Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-20 13:45:00

Bekéretett nagykövet: itt van a külügy reakciója

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán közölte: bekérették Svédország budapesti nagykövetét Annika Strandhäll svéd szociális miniszter megjegyzése miatt.

Bekéretett nagykövet: itt van a külügy reakciója

Korábban Semjén Zsolt azt mondta, helyes, hogy bekérették, „így legalább lesz alkalmuk bocsánatot kérni”.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében felidézik, hogy Annika Strandhäll svéd szociális miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről azt írta a Twitteren: "riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több +igazi+ magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a '30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek."
    
A KKM közleményében kiemelte: továbbra is felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy a svéd miniszter nácizmussal vádolja a magyar kormányt azért, mert "segítjük a gyermeket vállaló magyar családokat". "A bevándorláspárti svéd miniszter nem hajlandó elfogadni, hogy a magyar kormány a pénzt a magyar családokra költi, és nem a migránsokra" - írták, hozzátéve, Svédország budapesti nagykövetét az eset után bekérették.

"Nagyon helyes! Így legalább alkalmuk lesz bocsánatot kérni azért, hogy a miniszter asszonyuk a náci Németországéhoz hasonlította a magyar családpolitikát - így reagált az atv.hu kérdésére Semjén Zsolt arra a hírre, hogy szerdára bekérették a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet a magyar miniszterelnök-helyettes svéd társadalombiztosítási miniszterre tett kijelentései miatt. Semjén Zsolt a Bayer show-ban vasárnap "szegény beteg teremtésnek" nevezte a tárcavezetőt.

Most az atv.hu kérdésére, hogy fenntartja-e a nyilatkozatát, Semjén Zsolt azt mondta a magyar nagykövet bekéretéséről: így legalább megtanulják, hogy milyen a jó család-, és nemzetpolitika a magyar gyakorlatban. "Ez a miniszter asszony okulására és a derék svéd nép javára fog válni" - zárta nyilatkozatát Orbán Viktor miniszterelnök helyettese.

atv.hu

További belföldi híreink