Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-19 07:24:00

Tizenkét év után kapott hírt elrabolt lányáról a kétségbeesett anyuka

Leilát jordán édesapja vitte el még 2007 augusztusában.

Tizenkét év után kapott hírt elrabolt lányáról a kétségbeesett anyuka

Tizenkét külön töltött év után Dancs Andrea végre hírt kapott elrabolt lányáról, Leiláról, akit még jordán édesapja szakította el az anyjától a gyerek hétéves korában, 2007 augusztusában, írja a Blikk.

"Mohammadet Budapesten ismertem meg, gyrosárusként dolgozott. Naiv kislányként beleszerettem: olyan más volt, mint a többiek. Kedves, gyengéd és előzékeny. Végül hozzámentem feleségül, s nem sokkal később megszületett a kislányunk, Leila. A gondok csak ezután kezdődtek a kapcsolatunkban. Mire a gyerek iskolás lett, elhidegültünk egymástól. A férjem apja haldoklott, így megkért, hadd köszönjön el tőle a kislány. A repülőjegyeket is megvette. Nem is sejtettem, hogy esze ágában nincs visszaengedni őt velem"

– mesélte Andrea.

A lap emlékeztetett, a jordániai Ammanban Mohammad családja hetekig fogva tartotta Andreát és Leilát. Az asszony családja már kerestette őket, illetve a magyar nagykövetség is tett lépéseket.

"Kiszakították Leilát a kezemből, majd elvitték. Ekkor láttam őt utoljára. Kényszerítettek, hogy írjak alá egy arab nyelvű papírt, amiről nem is tudtam, micsoda. Később derült ki, hogy a válási irataink. Szó szerint meg kellett szöknöm onnan. Minden lehetséges lépést megtettem, hogy visszakapjam a lányomat, de a hosszú évek alatt semmi nem vezetett sikerre"

– folytatta az édesanya.

A nőnek tizenkét év elteltével sikerült hírt kapnia Leiláról, annyit tudott meg, hogy nem adták még férjhez, ahogy az araboknál szokás.

Időközben Leilának Andrea új párkapcsolatból testvére született, Zsolti, ám az anyuka ismét egyedül maradt, és újabb válóper elé néz, amiben harcolnia kell a gyerekéért, de most a másikért.

"Sajnos, nagyon megviseltek a történtek, nincs olyan nap, amikor ne gondolnék a lányomra. Zsoltival most kettesben élünk: mivel ő sajátos nevelési igényű, sokat küzdünk az iskolával. Mindez azonban nem feledteti velem a lányomat, Leilát. Minden vágyam az, hogy egyszer meglátogassam, aztán elmondjam neki, mennyire szeretem. Azt hiszem, ott halnék meg a boldogságtól a nagylányom karjai közt.

– fejtegette Andrea.

A Blikk emlékeztetett, a muszlim törvények szerint a váláshoz elegendő annyi, hogy a férfi háromszor kimondja: „Elvált vagy”. Az Európai Bíróság 2017-es döntése szerint azonban az öreg kontinensen ez még nem elegendő a házasság felbontásához, azt hagyományos törvényszéknek kell kimondania.

atv.hu

További belföldi híreink