Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-18 16:26:00

Nácinak nevezte Bencsik Jánost a Fidesz szóvivője

A Fidesz-frakció szóvivője szerint "az egyik náci helyett egy másik nácit küld a Jobbik a parlamentbe".

Nácinak nevezte Bencsik Jánost a Fidesz szóvivője
Illusztráció

"A Jobbik már a látszatra sem ad, és nem képes kibújni a bőréből" - fogalmazott Halász János hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen azt mondta: a parlamenti mandátumáról zsidózásért lemondott Szávay István helyére a Jobbik "egy másik nácit", Bencsik Jánost, a párt budapesti elnökét jelölte.


Szavai szerint Bencsik János "nemcsak hogy megvédte a korábban zsidók listázását kezdeményező Gyöngyösi Mártont, hanem ő maga is név szerint listázott amerikai zsidó állampolgárokat".
   

Vajon a Jobbik új parlamenti képviselője a magyarországi zsidókat is listázni akarja? - tette fel a kérdést Halász János, kijelentve: a Jobbik "egy zsidózó, antiszemita, szélsőséges párt", és "ha az egyik zsidózót hátrébb léptetik, előkerül egy újabb".
   
A magyar baloldal pedig a hatalom reményében összefogott "ezekkel a nácikkal" - fogalmazott a Fidesz frakciószóvivője, elfogadhatatlannak minősítve, hogy ez ellen az európai baloldal első emberének, Frans Timmermansnak - aki az Európai Bizottság szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje - sincs semmilyen kifogása, "ahogy ez az MSZP hétvégi kongresszusán is kiderült".
   
Azzal kapcsolatban, hogy a parlament tavaszi ülésszakának első napjáról kivonultak az ellenzéki frakciók, Halász János kérdésre úgy nyilatkozott: felháborító, hogy az ellenzéki képviselők a fizetésüket felveszik, de a parlamentbe nem járnak be és nem dolgoznak. A Jobbik is csak addig volt bent az Országgyűlésben, amíg a fizetésükről, jobbikosok bizottsági helyeiről, jegyzői tisztségéről kellett szavazni, és amíg a két új jobbikos képviselő mandátumát kellett igazolni - jegyezte meg.

MTI

További belföldi híreink