Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-18 10:39:00

Ismét felújítják a 4-es és a 6-os villamos vonalát, mutatjuk mikor kezdik

A 4-es és a 6-os villamos vonalának két végén is felújítás lehet az idén nyáron, de elkészül az 1-es pályájának a meghosszabbítása, és a 3-as metró északi szakasza is.

Ismét felújítják a 4-es és a 6-os villamos vonalát, mutatjuk mikor kezdik

Jelentős munkálatok lesznek az idén is a fővárosi tömegközlekedésben - írta meg az infostart.hu. A BKK kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint az iskolai nyári szünetben a Széll Kálmán tér és a Mechwart liget, illetve a Margit utca között felújítják a 4-es és a 6-os villamos pályáját.

A budai forgalomkorlátozással egyidejűleg leállhat a közlekedés a körúti villamosvonal másik végén is. Jelenleg zajlik a közbeszerzési eljárás az Üllői út és a dél-budai végállomások közötti szakaszának vágányfelújításáról. Sikeres tender esetén ezen a szakaszon – elsősorban az Üllői út és a villamosok budai elágazása között – is elkezdődhet a felújítás a nyáron.

A jó hír, hogy az M3-as metróvonal északi szakaszának korszerűsítése hamarosan befejeződik. A vonalszakaszt a műszaki átadás-átvételi eljárások lezárását követően, a próbafutások eredményeinek ismeretében adják át az utazóközönségnek. Ezt követően a rekonstrukció a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között folytatódik. Az 1-es villamos meghosszabbítása Kelenföld vasútállomásig várhatóan 2019 nyarán fejeződik be.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink