Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-17 18:02:00

Ittasan, jogosítvány nélkül száguldozott egy bódult férfi Napkornál

Megpróbált elszaladni a rendőrök elől, ekkor fogták el.

Ittasan, jogosítvány nélkül száguldozott egy bódult férfi Napkornál
Fotó: Police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai február 16-án 14 óra 30 perckor a 41-es számú főúton Napkor térségében igazoltatni akartak egy hatósági jelzés nélkül közlekedő személygépkocsi sofőrjét, írja a police.hu.

A járművezető a rendőrök megállásra felszólító jelzését figyelmen kívül hagyta és nagy sebességgel tovább hajtott Nyíregyháza irányába. Haladása során manővereivel veszélyeztette a többi közlekedő biztonságát is, akiket a balesetek elkerülése érdekében hol hirtelen irányváltoztatásra, hol pedig fékezésre kényszerített.

A járművezető Nyíregyházára beérve szabálytalan előzés közben nekiütközött egy előtte haladó gépkocsinak is, amivel anyagi káros balesetet okozott. Ezután, mivel a belváros irányába tartó forgalmi sávokon feltorlódtak a járművek, a férfi áthajtott a szemben haladó forgalmi sávba, ahol a szabályosan közlekedő gépjárművezetők az ütközések elkerülése érdekében oldal irányba próbáltak kitérni előle. A férfi végül az úttest közepén lévő járdaszigetre felhajtva elvesztette uralmát a jármű felett, majd megállt.

Hirtelen kiugrott a járműből és megpróbált elszaladni, de a rendőrök utolérték és elfogták.

Adatai egyeztetésekor megállapították, hogy a 35 éves nyíregyházi férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. A helyszínen vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett. Mivel az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a férfi a járművet bódult állapotban is vezette, ezért gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, melynek reagense szintén pozitív eredményt jelzett.

A férfit további mintavétel céljából előállították, majd járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. Ellene a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon járművezetés bódult állapotban vétség elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrség még vizsgálja, hogy az eset során a közúti veszélyeztetés megvalósult-e.

atv.hu

További belföldi híreink