Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-17 12:37:00

Alternatív díszpolgári címet adományoznának Bálint gazdának

Alternatív díszpolgári címet adományoznának neki, de már több helyről is keresték, hogy legyen a település díszpolgára.

Alternatív díszpolgári címet adományoznának Bálint gazdának

A Népszava szerint civil kezdeményezésre alternatív díszpolgári díjat hoztak létre a XVI. kerületben, miután a fideszes többségű képviselő-testület lesöpörte az ott élők javaslatát, hogy idén Bálint György kapja az elismerést - írja a 24.hu.

A kertvárosban élőket mélységesen felháborította a döntés. Elhatározták, maguk alapítanak olyan díjat, amelyet minden évben a szerintük arra legérdemesebb kerületi lakos kap. A kitüntető cím jelöltjeire az e célra létrehozott Facebook-oldalon – Válasszanak a XVI. kerületiek díszpolgárt – lehet szavazni.

Idén egyetlen jelöltre, az évtizedek óta a kerületben élő Bálint gazdára várják a voksokat március 12-éig az alapítók. Közben kiderült, hogy Cserdi és más települések is díszpolgárrá avatnák Bálint gazdát.

A Népszava szerint az idén századik életévét betöltő legendás kertészmérnököt a fővárosból és vidékről is többen megkeresték, hogy legyen a díszpolgáruk.

Bálint gazda hivatalos megkeresést a fővárosból még nem kapott, de a Bogdán László vezette, Baranya megyei Cserdi már jelezte neki: örülnének, ha vállalná a címet és egy Somogy megyei község is hasonló lépést fontolgat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink