Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-16 10:17:00

Itt visszanézheti az MSZP kongresszusát

A párt európai parlamenti (EP-) listájáról és választási programjáról dönt az MSZP kongresszusa szombaton Budapesten. Az atv.hu Facebook-oldala élőben közvetítette az eseményt.

A szocialista párt kongresszusa Tóth Bertalannak, az MSZP elnökének felszólalásával kezdődik, majd beszédet mond Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje, az Európai Bizottság alelnöke. A beszédek elhangzása után a kongresszus zárt ülésen szavaz az EP-listáról és a programról.

A voksolás után a megválasztott listavezető szól a kongresszushoz. Tóth Bertalan korábban az MTI-nek azt mondta, az MSZP elnöksége és a választmánya tesz javaslatot a listára, amely az MSZP EP-képviselőjelöltjeinek sorrendjét határozza meg. A kongresszuson a választmány várhatóan felhatalmazást kap arra, hogy a listát a későbbiekben véglegesítse, abba beillessze a szövetségesek jelöltjeit - közölte, hangsúlyozva: a Párbeszéddel közös listát szeretnének.

Az MSZP Haza. Szeretet. Európa. című európai parlamenti választási programja több Európát, mélyebb európai integrációt, az együttműködés kiszélesítését célozza - ismertette.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink