Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-16 19:27:00

Megverte a buszsofőrt egy pécsi férfi, mert le kellett szállnia a végállomáson - videó

Buszsofőrre támadt egy utas Pécsett. A 23 éves férfinak az nem tetszett, hogy a végállomáson le kell szállnia a járműről. Vitatkozni kezdett a sofőrrel, a szóváltásból verekedés lett. A sofőr könnyebben sérült, az agresszív utast a rendőrök elfogták.

Az egyik járat végállomásán gondolta úgy az utas, hogy neki joga van a buszon maradni, akkor is, amikor onnan mindenkinek le kell szállni. Ráadásul az is kiderült, hogy jegye sem volt a támadónak.

"A forduló állomáson le kellene szállni az utasoknak, ez az utas elfeküdt az ülésen. Odament hozzá a sofőr és akkor ott tulajdonképpen kiderült, hogy jegy nélkül utazik a férfi. Le akarta szállítani és akkor szóváltást követően kialakult ez a konfliktus." - mondta Raposa Gábor, a Szolidarítás Szakszervezet vállalati elnöke.

A konfliktus vége az lett, hogy a potyautas megverte a sofőrt.

"A 23 éves pécsi férfi az Edison utcában szállt fel a helyi járatú autóbuszra, ahol összeszólalkozott a buszsofőrrel. A vita odáig fajult, hogy a férfi megverte a buszsofőrt, aki az eset során könnyebben megsérült. A rendőrök elfogták, előállították, majd gyanűsítottként hallgatták ki a férfit." - mondta Berlász Viktória, rendőr őrnagy.

Az utasok szerint az erőszak gyakran része a mindennapoknak, így nem csoda, hogy a buszon is elfőrdulnak ilyen esetek.

Az esettel kapcsolatban egy névtelenséget kérő buszsofőr azt írta, hogy a munkaerő hiány is okoz olyan helyzeteket, ami miatt konfliktusok alakulnak ki a buszokon. Ahogy írta a pécsi buszjáratok útvonalát, menetrendjét gyakran változtatják, a járatokat ritkítják, ami miatt az utasok a mérgüket a sofőrökön töltik ki, akik nem ritkán órákon keresztül vezetnek pihenés nélkül. A buszsofőrre támadó férfi ellen egyébként közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

atv.hu

További belföldi híreink