Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-15 17:18:00

Megszólalt Bálint gazda a díszpolgári címmel kapcsolatban

Jól esett volna neki a díszpolgári cím – árulta el Híradónknak Bálint György. Bálint gazda továbbra is segíteni fog az embereknek, mint mondta, ez nem a plecsnin múlik.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, többszöri jelölés után szerdán a XVI. kerületi képviselőtestület fideszes többsége újra leszavazta Bálint György kertészmérnök, Bálint gazda díszpolgárságát.

„Nem törekszem én erre, hogy elismerjék… Voltaképpen igaz az, hogy a jócselekedet magában hordja a jutalmát, és nem föltétlenül kell az, hogy más jutalmazza meg” – fogalmazott Híradónknak Bálint gazda. Hozzátette: jól esett volna neki a díszpolgári cím, és hasznát is vették volna az emberek, mert több embernek tudna segíteni, de a jövőben is segíteni fog az embereknek, nem a plecsnin múlik – mondta.

Úgy érzi, ma is igaz a francia forradalom hármas célkitűzése: legyen szabadság, legyen egyenlőség, és legyen közöttünk testvériség is.

XVI. kerület díszpolgára is

Az Index egyébként megkérdezte a XVI. kerületi fideszes polgármestert arról, mit szól ahhoz, hogy leszavazták Bálint György díszpolgárságát. Kovács Péter szerint erről szó sincs, senki nem szavazta le. A szavazólapon 10 jelölt közül lehetett egyet választani, így fogalmilag is kizárt, hogy bárki bármelyik jelölt ellen szavazott volna vagy akár leszavazta volna. A polgármester arról írt a portálnak, mivel Bálint György már Budapest díszpolgára, így a XVI. kerület díszpolgára is.

atv.hu

További belföldi híreink