Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-15 19:57:00

Átesett egy autón egy mezőkövesdi vak férfi, 60 ezer forintos kártérítést kell fizetnie

Hatvan ezer forintos kártérítést kell fizetnie egy gyengénlátó férfinak, aki Mezőkövesden átesett egy autón. A jármű tulajdonosa azt állítja, hogy a vak férfi szándékosan rongált – Zoltán viszont azt mondja, azért esett rá a kocsira, mert nem fért el a járdán.

„A kisfiam szólt, hogy egy autó bent parkolt a járdán, megkérdeztem, hogy ki tudjuk-e kerülni, mondta, hogy egyszerűen nem” - kezdte a történetet Zoltán.

A másik oldalon vízárok volt, a póráz beakadt a kocsi lökhárítójába, Zoltán pedig ráesett az autóra. Miután sikerült feltápászkodni, a férfi ordítozást hallott maga mögött – a baleset után szemtanúk követték.

Majd úgy folytatta: „Az egyik az a főnyomozó, akinek az Audijába állítólag általam esett kár, meg a két haverja, akik legény és leánybúcsúról jöttek ki. Kihívtam a rendőröket, kijöttek, kérdezték mi történt, elmentek, visszajöttek, nem tudom mennyi idő múlva és közölték, hogy fel leszek jelentve.”

Így is történt, hatvanezer forintos kárt állapítottak meg a kocsin.


„Meggyanúsítottak, rabosítottak, ujjlenyomatot vettek, lefotóztak”

- mondta a vak férfi.

Az ügy már lassan három éve húzódik. A tárgyalások miatt a családnak fel kellett költöznie Pestre.

„Azt kérdezte az ügyész, hogy miért nem másztam fel a kerítésre, hogy az autót megkíméljem? – abszurd kérdések hangzottak el. – repülni sem tudok.”

A járásbíróság tegnap hozott döntést – Zoltánt rongálás vétségében felelősnek mondták ki.


„Egy a kapubeállóban szabályosan parkoló gépkocsi mellett haladt el. Ugyan akadálytalanul tudott volna az utcán közlekedni a vádlott, azonban ő az autó motorháztetejére ököllel rácsapott, illetve több alkalommal belerúgott az autóba” - mondta az ATV Híradó kérésére Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője.


Az ítélet alapján Zoltánnak a kárt meg kell fizetnie és egy éves próbaidőre bocsátották - ha addig nem követ el semmit, akkor egyéb büntetés nélkül ér véget az ügy.

„Bár a bíróság méltányolta azt, hogy a vak ember az utcán közlekedve egy parkoló autó miatt nehéz helyzetbe került – de tanúvallomás által bizonyítottnak látták azt, hogy bele is rúgott az autóba, emiatt a mozdulat miatt 60 ezer forintos kár keletkezett, amelyet végül is meg kell fizessen” - mondta Lichy Zoltán, a vádlott védője.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, 3 nap a gondolkodási idő.

atv.hu

További belföldi híreink