Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-14 18:08:00

Kocsis Máté kéthavi pénzüknél is többre büntetné az ellenzéki képviselőket

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté kéthavi tiszteletdíjuknál is több pénzt venne el a parlamenti ülésteremben obstruáló ellenzéki képviselőktől, de nincs ilyen szigorító fideszes javaslat. Balatonalmádiban a családügyi akciótervről tárgyalt a Fidesz-KDNP frakció a kihelyezett ülésén, márciusban benyújtják a négy törvénymódosítást a parlamentnek, a hét ponton már nem változtatnak.

Fel vagyunk készülve a december 12-eihez hasonló ellenzéki provokációkra. De hibázik az ellenzék, ha azt gondolja, hogy partnerek leszünk abban, hogy az Országház épületét ilyen célokra használják - ezt Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője mondta a kihelyezett frakcióülése közben Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatón, amikor megkérdeztük, hogy hétfőn napirend előtt felszólal-e a miniszterelnök, és milyen eszközöket vetnek be, ha az ellenzék obstruál, akadályozza a szavazást, vagy live videózik az ülésteremben.

"Nem ülünk fel ezeknek a provokációknak és nem asszisztálunk az ellenzék üléstermi műsorszámaihoz" - hangoztatta Kocsis Máté, aki "a szigorítás pártján áll", a Századvég által írt tanulmánynak viszont csak egy összefoglalóját olvasta. Mint mondta, méltatlan, hogy így viselkednek az ellenzék képviselői, az üléstermi fegyelmi rendet szigorító javaslat nincs még, de nem zárta ki, hogy ebben az évben még sor kerül a szigorításra. Kocsis Máté az ATV kérdésére, hogy ő is tovább szigorítana-e a Kövér László által már kiszabott büntetésen, az ellenzéki képviselők egyhavi tiszteletdíjának az elvonásán, úgy reagált: ő akár még kéthavi pénzüket is elvenné, „vagy még annál is többet”.

A családvédelmi akciótervről Kocsis Máté azt mondta, hogy áttekintettek a frakcióülésen. Négy törvényt érint a 7 pont, parlamenti döntést is igényel, arra kérte a frakciószövetség a kormányt, hogy ezt minél hamarabb nyújtsák be, "ezzel is segítve a gyermekvállalást". A szavaiból az derült ki, hogy márciusban nyújtják be a javaslatokat, és a már bejelentett elemeken nem változtatnak. Az ATV kérdésére, hogy a jelzáloghitel négymillió forintos elengedése három gyermek születése után, a július 1-e előtt született gyermekek után is jár-e, Kocsis Máté nem tudott pontos választ adni. Novák Katalin családügyi államtitkárhoz irányította munkatársunkat, mint ahogyan arra sem mondott konkrétumot, hogyha egy nőnek a házasságkötés előtt születik gyermeke, akkor a házasságkötése után felvett tízmilliós hitel törlesztésénél - vagy a hitel esetleges elengedésénél - beszámítják-e a házassága előtt született gyermekét is.

Soros terv Balatonalmádiban is

A frakciószövetség ülésének egyik legfontosabb témája az volt: mit akar Brüsszel? - mondta Kocsis Máté. Balatonalmádiban is megállapították: hogy jól látható, az Európai Parlamentben olyan téma van a tárgyalóasztalokon, amelyek érintik az európai embereket, a magyar polgárokat is. "Tele vannak a brüsszeli fiókok olyan tervekkel, amelyek a Soros-tervnek megfelelően a bevándorlókontinensé kívánják tenni Európát" - hangoztatta Kocsis Máté és fel is sorolta ezeket.
Nem bocsátkozott esélylatolgatásokba, hogy a Fidesz hány mandátumra számít az EP-választáson.

Kereszténydemokrata hangszerelés

"Természetesen mi kereszténydemokrata hangszerelésben adjuk elő mindazt, ami a közös cél, és ami a közös utat jeleníti meg" - hangoztatta Harrach Péter a sajtótájékoztatón. A KDNP frakcióvezetője azt mondta, hogy számukra két dolog fontos: "az emberi személy méltósága, amihez a jogokon kívül hozzátartozik a felelősség és a kötelesség is, illetve a közösségek, az első ilyen természetes közösség pedig a család".

Amikor definiálták a családot, akkor nem csupán "az eszmei állapotot próbálták leírni", vagyis egy szülő és egy gyerek is családot alkot - állította. Az Orbán Viktor által bejelentett hét pont szerinte nemcsak a családok helyzetét teszi még könnyebbé, hanem a családalapítást is megkönnyíti.

De Harrach Péter arról is beszélt a sajtótájékoztatón a bevándorlás kapcsán, hogy "az európai nagyvárosokban belátható időn belül többségbe jutnak a bevándorlók, és olyan feszültség alakul ott ki, amire Közép-Európába mi itt nem szeretnénk sort keríteni. A dekadens magatartás jellemzője a nyílt társadalom elméletből fakadó eszmei és politikai következménynek".

Ajánlom

További belföldi híreink