Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-14 22:00:00

Autókereket szakít ki a burkolat Pécsen - videó

Nem értik a pécsiek, hogy egy nagy forgalmú, buszok közlekedésére is használt útszakaszon miért kellett a burkolatot aszfalt helyett, macskakőhöz hasonló díszburkolatra cserélni. A kövek egy része már eltűnt, egy másik része mozog, és ha valaki éppen rosszul kapja el az autójával, akkor könnyen kaphat defektet. Az önkormányzat szerint az utat eddig azért nem lehetett kijavítani, mert csak most járt le egy tíz évvel ezelőtti pályázat érvényessége.

 

Van olyan terület, ahol az út felülete már inkább hullámvasútra hasonlít, de a kövek egy része is hiányzik már a burkolatból. Több kő mozog, billeg, és ezek komolyan veszélyeztetik az autósokat.

"Múlt héten közlekedtem erre az autómmal és ezen a macskaköves részen egy kiálló kődarab kiszakította a gumim oldalát"

– mesélte az ATV-nek egy helyi férfi.

Pécsett több helyen is lehet ilyen köves burkolattal találkozni. ezeket a legtöbb helyen nem sikerült jól lerakni. A díszburkolatok egyébként még a 2010-es „Európa Kulturális Fővárosa” program részeként kerültek az utakra.

Gyimesi Gábor, a Jobbik helyi képviselője úgy véli: rengeteg pénzt elköltöttek annak idején 2010-ben az EKF-re és semmi sem úgy valósult meg, ahogy az jó lett volna.

Az önkormányzat válasza szerint még 2008-ban az akkori városvezetés döntött erről a burkolatról, melyről kiderült, hogy alkalmatlan a buszközlekedés elviselésére. Ezt a pályázati feltételek szerint 10 éven keresztül javítani csak ugyanilyenre lett volna szabad. Mivel ez a moratórium lejárt, rövidesen tartós burkolatot kaphat kockaköves útszakasz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink