Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-14 06:40:00

Nagyon megbánta a magyar sztárséf, hogy vendég volt a saját éttermében

Sárközi Ákos egyetlen egyszer ment el vendégként a saját éttermébe, de nagyon megbánta. Állítása szerint élete legrosszabb vendéglátói élménye volt.

"Amikor öt évvel ezelőtt megkaptuk a Michelin-csillagot, azt hittem, hogy csak ugratnak" - vallotta be Sárközi Ákos a Jakupcsek Plusz című műsorban. "Biztos voltam benne, hogy a barátaim találták ki és rajtam fog röhögni az egész szakma. Aztán arra gondoltam, hogy összekeverték a nevemet. Fél-egy órába telt, mire elhittem, hogy tényleg az én éttermem kapta meg. Aznap nem is tudtam dolgozni, haza se tudtam menni, eufórikus állapotban voltam."

A séf szerint azonban könnyebb megkapni a Michelin-csillagot, mint megtartani. Évente többször is mennek az álruhás tesztelők és, ha romlik a minőség, akkor ugrik az elismerés és elveszik a csillagot.

"Egy állandó megfelelési kényszer van az emberen, nagy a nyomás. Miután megkaptuk nyolc hónapba telt, mire minden beállt a helyére, mert állandó megfelelési kényszer van az emberen" - mesélte.

Ha pedig betér egy tesztelő vagy akár egy adatösszeíró érkezik az étteremkalauztól, akkor a szakma azonnal összezár és megy a forródrót a kinézetükről.

"A fizetéskor felfedik magukat és olyankor megy a telefon a többieknek arról, hogy nézett ki, mire allergiás. Amikor mi is kaptunk ilyet, akkor ment a para, mert mindenkit tesztelőnek néztünk. De ez butaság. Attól, hogy kapunk egy telefont, nem lesz jobb az alapanyag és nem tudok majd jobban főzni."

A séf állítása szerint életében egyszer volt a saját, Michelin-csillagos éttermében vendégként, de nagyon megbánta.

"Életem legrosszabb vendéglátói élménye volt" - vallotta be. "Elmentem egy vacsorára, borzalom volt. Nem foglalkoztam a párommal, hanem csak azzal, hogy az egyik asztalnál miért nincsen víz, a másik még nem kapta meg a kenyeret, a harmadik pedig milyen régóta vár. Soha többet nem megyek el a saját éttermembe." - szögezte le.

További belföldi híreink