Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-12 20:45:00

Példátlan lenne Demeter Márta felmentése

Az Országgyűlés elnöke azt javasolja, hogy mentsék fel Demeter Mártát a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki és tagsági posztjáról. Az Alkotmányvédelmi Hivatal szerint az LMP társelnöke nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Demeter Márta szerint fideszes leszámolás zajlik ellene.

 

 

Demeter Márta tavaly októberben tett fel kérdést arról, hogy egy honvédségi géppel hozták-e haza Ciprusról a kormányfő egyik lányát. A kormányzat cáfolta az állításként megfogalmazott kérdést, majd később kiderült, hogy a képviselő egy névazonosságot érthetett félre.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal nemrég fejezte be az LMP társelnökének ismételt átvilágítását, és a korábbi vizsgálatokkal ellentétben most azt állapította meg, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Az Országgyűlés elnöke most azt javasolja, hogy mentsék fel Demeter Mártát a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki és tagsági posztjáról is.

Demeter Márta szerint egy minden alapot nélkülöző lejárató kampány indult ellene.

„Az teljesen egyértelmű, hogy ez egy fideszes leszámolási kísérlet, és a hozzánk érkezett visszajelzések alapján az emberek ezt pontosan látják is, és minden fideszes leszámolási kísérlet ellenére sem fogok felhagyni természetesen a Fidesz számára kellemetlen ügyeknek a feltárásával”

- nyilatkozta az LMP politikusa.

A honvédelmi bizottság MSZP-s tagja szerint ez egy kicsinyes politikai bosszú.

 „Teljesen világossá tették, hogy Demeter Márta, amikor azt a honvédségi géppel, most akkor a miniszterelnök lányát vagy nem a miniszterelnök lányát reptették című dologba belefutott, vagy ahogy ez megtörtént utána világosan, nyilvánosan is megüzenték, hogy ez bosszúért kiált”

- mondta Harangozó Tamás.

A kormányszóvivő szerint a tetteiért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget.

 „A képviselőasszony nem egy alkalommal minősített adatokat szivárogtatott ki annak érdekében, hogy pártpolitikai előnyhöz jusson, ami erős kérdéseket vet föl, úgyhogy nem csodálkozunk, hogy ez a döntés született”


- közölte Hollik István.

A Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főosztályvezetője szerint Demeter Mártának nem lett volna szabad ezzel a nem kellően ellenőrzött információval a nyilvánosság elé állnia.

„Ezek nagyon kényes történetek, vájtfülű emberekkel kell ilyen kérdésekről beszélni, akik jártasak ezekben a kérdésekben. Ez egy nehéz történet, szokni kell az ilyen jellegű információkkal való mozgást”


- osztotta meg Cseri Ferenc.

A rendszerváltás óta még nem fordult elő, hogy egy képviselőt megfosszanak bizottsági tagságától. Kövér László javaslatáról hétfőn dönthet az Országgyűlés.

atv.hu

További belföldi híreink