Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-12 11:55:00

A Balaton lehet az Air Race új helyszíne

Gyulay Zsolt a Reggeli Start című műsorban beszélt arról, hogy Tarlós István Budapest főpolgármestere nem járult hozzá a Red Bull Air Race nyári, fővárosi megrendezéséhez.

A Balaton lehet az Air Race új helyszíne

Elmondta: „A főpolgármester úr teljesen korrekt volt ebben a helyzetben, azt gondolom, hogy nyílt lapokkal játszott. Nyilván megértem az ő szempontjait is, nem olyan egyszerű a helyzet, hiszen 15 éve egy bejáratott helyszín volt Budapest, a jogtulajdonosoknak ez a Forma-1 Monte Carlója, a monacói nagydíj volt.”

A hazai rendezéssel megbízott Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: „Ezt a helyzetet mint volt sportoló úgy kezelem, hogy a következő pillanatban már a lehetőségeket nézzük”. Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy a kormány „parancsa is az, hogy ezt a versenyt meg kell rendezni”. Kétségkívül 2020-ig kormánygarancia van a program finanszírozására.

Az interjúban számba vették a lehetséges új helyszíneket. Bár a Dunakanyar is csábító a Dunakeszi reptérrel, de ezt tartja legkevésbé valószínűnek. 

Gyulay Zsolt úgy látja, hogy a Balaton, nevezetesen Keszthely a legesélyesebb.

Ezt a vidéket a sármelléki repülőtér, a tihanyi apátság látképe és a helyi szállodai infrastruktúra teszi alkalmassá.

Várhatóan egy-két héten belül kiválasztják a helyszínt. A júliusi időponton nagyon nehezen tudnának változtatni, ezért kell sietni, de a 2020-ig vállalt két futamot biztosan megrendezik.

atv.hu

További belföldi híreink