Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-11 07:33:00

Nézőpont Intézet: Kétharmad örül Orbán családügyi akciótervének

Az Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjén bejelentett családpolitikai akcióterv mellett már most kétharmados többség áll – derül ki a Nézőpint Intézet online villámkutatásából. A bejelentett családpolitikai intézkedéseknek az emberek túlnyomó többsége, 63 százaléka örül, még a kormányellenesek 40 százaléka is – írják.

Nézőpont Intézet: Kétharmad örül Orbán családügyi akciótervének
Illusztráció

A magyar kormány bevándorlásellenes álláspontja esetében legalább olyan széles társadalmi konszenzus van, mint a családbarát intézkedések terén. A friss adatok alapján az is látszik, hogy annak sem örülnének az emberek – 64 százalék –, ha az Európai Unió valóban újból elővenné a kötelező betelepítési kvóta ügyét az EP-választások után, ahogy arra a kormányfő is utalt az évértékelőben – ezt tartalmazza a Nézőpont Intézet online villámkutatása, amit a Magyar Nemzet számára készített.

Orbán Viktor hosszan beszélt arról, hogy a magyar ellenzék saját magát járatja le az utóbbi időben. A kérdésben véleményt alkotó magyarok többsége – 53 százalék – szerint sem komolyan vehető a magyar ellenzék, még a kormányellenesek negyede – 27 százaléka – is komolytalannak tartja az ellenzéki pártok utolsó pár hónapos akcióit – állítja a Nézőpont Intézet a kutatásában.

Módszertan

A Nézőpont Intézet a teljes felnőtt népességre reprezentatív online közvélemény-kutatása 541 fő megkérdezésével történt, a 2019. február 10-i évértékelőt követő 3 órában.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink