Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-11 09:01:00

Ma eldőlhet a Tesco dolgozóinak sorsa

Hétfőn a győri bérszámfejtők sztrájkja ügyében, majd az összes tescós munkavállaló idei béremeléséről születhet döntés.

Ma eldőlhet a Tesco dolgozóinak sorsa

Negyedik munkanapja sztrájkolnak Győrben a tescós bérszámfejtők, akik továbbra sem akarnak engedni eddigi követeléseikből. Sztrájkbizottságuk ma ismét egyeztet a vállalattal - számolt be a Magyar Nemzet.

A győriek lapnak elmondták: nem engednek eddigi követeléseikből, a sztrájk folyamatos.

Megegyezés híján benne van a pakliban, hogy a multicég nem képes előírásszerűen teljesíteni a februári kötelezettségeket.

Az érintettek elszántságát erősíti az Audi-dolgozók sztrájkbizottságának szolidaritási nyilatkozata is.

Emellett ma tárgyalóasztalhoz ülnek a szakszervezetek és az áruházlánc képviselői is, hogy megállapodjanak a 2019-es béremelés mértékéről, illetve az egyéb, dolgozóknak járó idei juttatásokról. Még nem volt rá példa, hogy az aktuális év fizetéseiről február közepe felé ne legyen döntés, ami ezúttal több mint 17 ezer alkalmazottat érint a láncnál.

A tárgyalások kezdetekor a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete (KDFSZ) két számjegyű emelést tartott általános elvárásnak a tescósok esetében, vagyis ehhez havonta minimum 10 százalékkal, azaz bruttó 15-20 ezer forinttal kellene nőniük a béreknek.

A Magyar Nemzet emlékeztetett: 2017-ben a reprezentatív KASZ kompromisszumos megoldásra hajlott a munkaerőhiány miatt addigra igen kiéleződött béremelés miatti vitában, míg a KDFSZ megszervezte a hazai kiskereskedelem életében elsőként előforduló országos sztrájkot a Tescónál. Az akkor napokra felborította az áruházlánc működését, de az ahhoz utóbb csatlakozó KASZ-szal végül eredményt értek el a dolgozók javára.

atv.hu

 

További belföldi híreink