Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-12 05:10:00

Közeleg a szezon, mutatjuk, hogy nyaral a magyar

A kimutatások szerint a magyarok kétharmada két-három hétre megy el nyaralni, autóval utazik, és hotelben száll meg.

Közeleg a szezon, mutatjuk, hogy nyaral a magyar

A két-három hetet természetesen nem egyben kell érteni, a sok hosszú hétvégéből, és a nemzeti ünnepek alatti elutazásokból tevődik össze – magyarázta Madaras Norbert, a GKI üzletágvezetője elmondta az ATV Start című műsorában.

Mindenesetre egyre többet nyaral a magyar. Ez részben annak köszönhető, hogy jobb az anyagi helyzetük, de az is közre játszik, hogy nagyobb a választék, és az interneten sokkal egyszerűbben, gyorsabban tudunk választani, befizetni. A szakértő elmondta, a magyarokra jellemző, hogy inkább a passzív pihenést szeretik, a vízparti, vagy a wellness üdüléseket. Az is jellemző, hogy inkább a belföldi utakat választják, ami a SZÉP-kártyának is köszönhető, viszont a fiatalok szívesen utaznak külföldre is. 

Mivel a SZÉP-kártyát csak üdülésre lehet felhasználni, ezért is emelkedett meg az üdülések száma, és az utazásszervezők ki is hangsúlyozzák, hogy náluk be lehet váltani. Madaras Norbert arról is beszélt, hogy a legszívesebben csak a szűk családdal, vagy a legszűkebb baráti körrel nyaralnak együtt a magyarok, mert azokkal szeretnek együtt pihenni, akik igazán fontosak számukra. Jellemzően önállóan szervezik az utazást, saját autóval, és a közelebbi üdülőhelyeket keresik a hosszú hétvégéken.


Egy ilyen wellness hétvégét már 40-50 ezer forintból is meg lehet oldani 2-3 főre, egy egész családra 100 ezerből, ami egy átlag háztartás számára is megfizethető – jegyezte meg.

Szó volt arról is, hogy közeleg a Valentin-nap. Ennek kapcsán Madaras elmondta, hogy a nők ilyenkor szeretnek romantikus körülmények közt eltölteni 1-2 napot, a férfiak az egyszerűbb, praktikusabb, és olcsóbb megoldásokat keresik. Mivel idén csütörtökre esik Valentin-nap, a wellness-hétvége nehezebben megoldható, ilyenkor inkább az éttermek profitálnak.

Arról is beszélt, hogy az utazni vágyók fele, főleg a fiatalok szeretnek új helyeket kipróbálni, az idősebbek inkább a jól ismert, megszokott helyeket választják, főként a nyugdíjasok, akik nem annyira vállalkozó szelleműek, mint a fiatalok. Ráadásul a nyugdíjasok nagy része anyagilag sem engedhet meg magának extrémebb vagy távolabbi utazást. Végül Madaras Norbert közölte, hogy ideális esetben a három hetes nyaralás az, ami alatt regenerálódni tudunk, kipihenni az egész évi fáradalmakat.

 

 
atv.hu

 

További belföldi híreink