Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-11 18:25:00

Ellopták a holttesteket egy szigetvári kriptából

Egészen elképesztő eset borzolja a kedélyeket Szigetváron. A bama.hu egyik olvasója arról tájékoztatta a lapot, hogy eltűntek a helyi kanizsai temető kriptájában nyugvó hozzátartozói.

Ellopták a holttesteket egy szigetvári kriptából
(Képünk illusztráció)

A nő elmondása szerint 1978-ban temettek utoljára a sírhelyre, és bár nem volt a síron az újraváltási matrica, ő kegyeleti okokból 2017-ben újraváltotta a sírhelyet, amit tavaly fel is újíttatott.

A kriptán dolgozó kőfaragók ekkor vették észre, hogy a kripta üres, holott három koporsónak kellett volna benne lennie. A nő elmondása szerint a fedlap nehéz, ezért egy ember kézzel biztosan nem tudta elmozdítani. Azaz valószínűleg többen voltak, vagy gépet használtak hozzá az elkövetők.

A nő azt állítja, hogy már tavaly novemberben megkereste a temetkezési vállalatot, de azóta sem tájékoztatták az ügy fejleményeiről. A lap megkereste az illetékes temetkezési vállalkozót. Azt a tájékoztatást kapták, hogy amióta ők üzemeltetik az adott temetőt, nem emeltek ki koporsót, urnát. Ehhez pedig egyébként is minden esetben kriptanyitási engedélyt kell kérniük. Tehát a szóban forgó kriptát sem nyitották ki, illetve nem adták el a sírhelyet.

atv.hu/24.hu

További belföldi híreink