Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-10 15:02:00

Orbán gigantikus családtámogatási csomatot jelentett be

Folyamatosan frissülő hírek!

Ma délután három órakor, az évértékelőjén tesz Orbán Viktor olyan, a családokat érintő bejelentést, melytől demográfiai fordulatot remél. Az évértékelőn várhatóan a májusi EP-választás tétjét is emeli a miniszterelnök. Kövesse itt percről-percre az eseményeket.

 • A teljes beszéd itt újra megnézhető

  február 10.vasárnap 15:50

 • "A vezetőnk erőt ad nekünk"

  február 10.vasárnap 15:49

  "A vezetőnk erőt ad nekünk" - mondta rövid zárszavában Balog Zoltán. De a keresztény kultúrkörben vasárnap eredetileg nem a hét utolsó, hanem a hét első napja - emlékeztetett.

  Balog Zoltán a rendezvény elején a köszöntőjében felidézte, hogy 1999 óta találkoznak így az évértékelőn. "Azon gondolkodtam, hogy a végén majd még többen leszünk, mint tízmillió vagy akár tizenöt, és akkor mondhatjuk azt, hogy most már mind együtt vagyunk, az lenne az igazán szép dolog". Elmondta azt is, hogy a múlt héten Washingtonban volt a fehér házi imareggelin és az ellenzék is szívből tapsolt, amikor az elnök a megszületendő gyermekekről beszélt. Balog Zoltán felidézte azt is, hogy immár itthon a Zeneakadémián a kezébe vehetett egy kottát, egy Petőfi-verset zenésített meg Liszt Ferenc, aki azt írta a hangjegyek fölé: „Félre kislelkűek, akik mostan is még kételkedni tudtok a jövő felett!

 • Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött

  február 10.vasárnap 15:48

  - zárta beszédét a miniszterelnök, majd a hajrá Magyarország, hajrá magyarok köszöntéssel búcsúzott. 

 • 700 milliárd többletforrás egészségügyre

  február 10.vasárnap 15:45

  - jelentette be a miniszterelnök.

 • Korszerűsítik a középiskolai nyelvoktatás rendszerét

  február 10.vasárnap 15:44

  Minden középiskolás 2x2 hét külföldi nyelvi tanfolyamon vehet részt, amelynek költségeit a kormány vállalja magára. 

 • Cselekedni kellett demográfia-ügyben

  február 10.vasárnap 15:37

  , meg kellett teremteni e téren a nemzeti egységet. Szerinte az emberek folytatni akarják az elmúlt években megkezdett családpolitikát. 

  Ezt követően bejelenti hétpontos családvédelmi akciótervét:

  - fiatal házasok gyermekvállalási támogatása (minden 40 év alatti nő 10 millió forintos kezdezményes kölcsönt kap házasságkötésre, amit 3 gyerek után elengednek)

  - bővítik a CSOK kedvezményes hitelét, amit használt lakások vásárlására is használhatnak. összességében a 3 gyermeket vállalók 35 millió forintnyi támogatást kapnak. 

  - már a 2. gyermek születésekor 1, a 3. születésekor 4, minden további gyermek születésekor 1-1 millió forintot vállalnak át

  - azok az asszonyok, akik legalább 4 gyermeket szültek és nevelnek, életük végéig SZJA-mentesek.

  - elindítjuk a nagycsaládosok autóvásárlási programját 2,5 millió forint támogatást kapnak a legalább 3 gyereket nevelő családok legalább 7 személyes autó vásárlásához.

  - 2022-re minden szülő, aki akarja, bölcsődébe viheti a gyermekét. 

  - bevezetik a nagyszülői GYED-et. 

 • Timmermans a bevándorláspárti politikusok listája élén

  február 10.vasárnap 15:36

   - jellemezte Orbán Viktor a szocialisták csúcsjelöltjét.

 • Pénzemberek, bürokraták, álcivilek - ők az ellenfél

  február 10.vasárnap 15:34

  Magukat félistennek képzelő pénzembereknek, az érdekeiket képviselő brüsszeli bürokratáknak és a pénzükön hízlalt álcivileknek kell májusban nemet mondani - mondta Orbán Viktor

 • Keresztény-muszlim vegyes lakosságú Európát akarnak az ellenfelek

  február 10.vasárnap 15:32

  Orbán Viktor szerint, aki szerint az egykor nagy keresztény országok gyors átalakulása következik. Nekünk, közép-európaiaknak azonban még megvan a saját jövőnk - tette hozzá a miniszterelnök. 

 • Mi az EP-választás tétje?

  február 10.vasárnap 15:28

  Szerinte oda jutott Európa, hogy újra ki kell állnunk magyarságunkért, keresztény mivoltunkért - az Internacionáléra hivatkozva mondja, hogy ellenfeleik soha nem nyughatnak. Tele vannak tervekkel a brüsszeli fiókok, többek között az, amely az uniós áttelepítési keretről és a nemzetállami jogkörök megnyirbálásáról szól. 

  Súlyos tétek vannak az európai választás asztalán - fogalmazott a miniszterelnök. Szerinte lehet vitatkozni a liberális, illiberális vagy kereszténydemokráciáról, de az biztos: a demokráciából a démoszt, vagyis a népet nem lehet kihagyni.

 • A magyar növekedésnek akkor is

  február 10.vasárnap 15:26

  2 százalékponttal meg kell haladnia az uniós átlagot, ha a világgazdaság lassulni kezd. Szerinte Magyarország ma a magasan jegyzett, tiszteletet ébresztő teljesítmények országa.

  forrás: reutersforrás: Reuters

 • Ipari dimenzióváltásra van szükség

  február 10.vasárnap 15:24

  Orbán szerint, aki úgy látja: már létrejövőben vannak az új típusú munkahelyek Magyarországon. 

 • Politikai pornográfia a szélsőjobb és a baloldal koalíciója

  február 10.vasárnap 15:19

  - mondta a miniszterelnök, hozzátéve: a több százezer zsidó honfitársunkat meggyilkoló náci és a több százezer magyart meghurcoló kommunista hagyomány kézfogója. Orbán élesen bírálta Karácsony Gergelyt, aki szerint a zsidó származású politikusok listázására tett javaslat önmagában nem nácizmus. Szocialista-náci koalíciónak nevezte az ellenzéki összefogást, majd pályakezdő színészek próbálkozásának nevezte az MTVA-székházában történteket, amely szerinte jobb volt, mint a szilveszteri kabaré. Úgy látja: az ellenzék fizikai erőszakot alkalmazott a parlamenti ülésteremben decemberben. 

 • Orbán: kitartó munkával fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon

  február 10.vasárnap 15:18

  Mindenkinek lesz munkája, otthona és tisztességes időskora. Magyarországon mindenkinek jó lesz magyarnak lenni - tette hozzá a miniszterelnök.

 • A középosztály rezsicsökkentést és stabil nyugdíjat kap

  február 10.vasárnap 15:14

  , de a legkeményebb dió, hogy a legszegényebb százezrek előtt megnyissák az emberi élet kapuit. A baloldal szégyenének nevezte, hogy ezeknek a százezreknek csak alamizsnát adtak. Akik a gyerekeikért élnek, azokat minden eszközzel támogatják, de akik a gyerekeikből élnek, azok iránt nincs megértés. 

  Szerinte a kormány kitartó volt és következetes és munkával vette fel a harcot a szegénységgel szemben. Úgy látja: az eredményeket még az Unió is elismeri, amely szerint 2010 óta egymillió ember tört ki a mélyszegénységből.

 • Ne béklyózza meg a bürokrácia

  február 10.vasárnap 15:13

  a magyar vállalkozók alkotó- és munkakedvét! - Ezt megadjuk neki, de nem vonhatják befolyásuk alá a kormányzati döntéshozatalt - üzent Orbán a sikeres magyar vállalkozóknak. 

 • Orbán: Magyarország 10 év alatt talpra állt

  február 10.vasárnap 15:10

  , és alkalmassá vált arra, hogy győztesen vegye fel a versenyt a világ más részeivel. Győzni fogunk, újra és újra győzni fogunk - mondta a miniszterelnök. Szerinte nekik nem az jelenti a győzelmet, ha a pártjuk győz, hanem az, ha az országuk győz. 

  A cél az, hogy minden magyar gyermek jobban éljen majd, mint a szülei - tette hozzá. 

 • Orbán szerint őszintén kell beszélni

  február 10.vasárnap 15:10

  Magyarország helyzetéről. Ezekre a kérdésekre becsületes választ kell adni - mondja.

 • Felemelkedéstörténet-e az ország mai állapota?

  február 10.vasárnap 15:06

  - teszi föl a kérdést a miniszterelnök, aki szerint egy évtized alkalmas méretű időszakasz az ország állapotának összehasonlítására. Rémkormányzásnak nevezi a baloldal 2002 és 2010 közötti kormányzását és idézi saját, 2009-es évértékelőjét. 

  Szerinte egy ma született gyermek úgy számolhat, hogy jó eséllyel megéri a 22. századot. Nő a háhzzasságkötések száma, csökken a csecsemőhalandóság, az államadósság, nő viszont a minimálbér - sorolja a miniszterelnök, aki szerint egyáltalán nem mindegy, mennyire rendezett gazdasági körülmények között tervezhetik az emberek a saját életüket. Szerinte a magyarok sokat dolgoznak, tervezgetnek, rendezik szűkebb környezetüket, és 10 év közös munkájának eredményeként hisznek a jövőjükben.

 • Orbán Istennek és a dolgozó embereknek mond köszönetet

  február 10.vasárnap 15:04

  az elmúlt év gazdasági növekedéséért és a Fidesz győzelméért. Külön megköszöni azoknak, akik szerint együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. 

 • Orbán üdvözli a megjelenteket

  február 10.vasárnap 15:02

  Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt - összegezte mondandóját elöljáróban a miniszterelnök, kiemelve a Fidesz-KDNP harmadik kétharmados győzelmét és a hetedik éve tartó gazdasági növekedést. Mint mondta, egyiket sem adták ajándékba.

 • Orbán Viktor huszonegyedik alkalommal értékel évet

  február 10.vasárnap 15:01

  , ezúttal a Várkert Bazárban. Idén is Balog Zoltán exminiszter vezeti föl a miniszterelnök beszédét.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink