Itthon

Orbán gigantikus családtámogatási csomatot jelentett be

A teljes beszéd itt újra megnézhető
február. 10. vasárnap 15:50

"A vezetőnk erőt ad nekünk"
február. 10. vasárnap 15:49

"A vezetőnk erőt ad nekünk" - mondta rövid zárszavában Balog Zoltán. De a keresztény kultúrkörben vasárnap eredetileg nem a hét utolsó, hanem a hét első napja - emlékeztetett.

Balog Zoltán a rendezvény elején a köszöntőjében felidézte, hogy 1999 óta találkoznak így az évértékelőn. "Azon gondolkodtam, hogy a végén majd még többen leszünk, mint tízmillió vagy akár tizenöt, és akkor mondhatjuk azt, hogy most már mind együtt vagyunk, az lenne az igazán szép dolog". Elmondta azt is, hogy a múlt héten Washingtonban volt a fehér házi imareggelin és az ellenzék is szívből tapsolt, amikor az elnök a megszületendő gyermekekről beszélt. Balog Zoltán felidézte azt is, hogy immár itthon a Zeneakadémián a kezébe vehetett egy kottát, egy Petőfi-verset zenésített meg Liszt Ferenc, aki azt írta a hangjegyek fölé: „Félre kislelkűek, akik mostan is még kételkedni tudtok a jövő felett!

Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött
február. 10. vasárnap 15:48

- zárta beszédét a miniszterelnök, majd a hajrá Magyarország, hajrá magyarok köszöntéssel búcsúzott. 

700 milliárd többletforrás egészségügyre
február. 10. vasárnap 15:45

- jelentette be a miniszterelnök.

Korszerűsítik a középiskolai nyelvoktatás rendszerét
február. 10. vasárnap 15:44

Minden középiskolás 2x2 hét külföldi nyelvi tanfolyamon vehet részt, amelynek költségeit a kormány vállalja magára. 

Cselekedni kellett demográfia-ügyben
február. 10. vasárnap 15:37

, meg kellett teremteni e téren a nemzeti egységet. Szerinte az emberek folytatni akarják az elmúlt években megkezdett családpolitikát. 

Ezt követően bejelenti hétpontos családvédelmi akciótervét:

- fiatal házasok gyermekvállalási támogatása (minden 40 év alatti nő 10 millió forintos kezdezményes kölcsönt kap házasságkötésre, amit 3 gyerek után elengednek)

- bővítik a CSOK kedvezményes hitelét, amit használt lakások vásárlására is használhatnak. összességében a 3 gyermeket vállalók 35 millió forintnyi támogatást kapnak. 

- már a 2. gyermek születésekor 1, a 3. születésekor 4, minden további gyermek születésekor 1-1 millió forintot vállalnak át

- azok az asszonyok, akik legalább 4 gyermeket szültek és nevelnek, életük végéig SZJA-mentesek.

- elindítjuk a nagycsaládosok autóvásárlási programját 2,5 millió forint támogatást kapnak a legalább 3 gyereket nevelő családok legalább 7 személyes autó vásárlásához.

- 2022-re minden szülő, aki akarja, bölcsődébe viheti a gyermekét. 

- bevezetik a nagyszülői GYED-et. 

Timmermans a bevándorláspárti politikusok listája élén
február. 10. vasárnap 15:36

 - jellemezte Orbán Viktor a szocialisták csúcsjelöltjét.

Pénzemberek, bürokraták, álcivilek - ők az ellenfél
február. 10. vasárnap 15:34

Magukat félistennek képzelő pénzembereknek, az érdekeiket képviselő brüsszeli bürokratáknak és a pénzükön hízlalt álcivileknek kell májusban nemet mondani - mondta Orbán Viktor

Keresztény-muszlim vegyes lakosságú Európát akarnak az ellenfelek
február. 10. vasárnap 15:32

Orbán Viktor szerint, aki szerint az egykor nagy keresztény országok gyors átalakulása következik. Nekünk, közép-európaiaknak azonban még megvan a saját jövőnk - tette hozzá a miniszterelnök. 

Mi az EP-választás tétje?
február. 10. vasárnap 15:28

Szerinte oda jutott Európa, hogy újra ki kell állnunk magyarságunkért, keresztény mivoltunkért - az Internacionáléra hivatkozva mondja, hogy ellenfeleik soha nem nyughatnak. Tele vannak tervekkel a brüsszeli fiókok, többek között az, amely az uniós áttelepítési keretről és a nemzetállami jogkörök megnyirbálásáról szól. 

Súlyos tétek vannak az európai választás asztalán - fogalmazott a miniszterelnök. Szerinte lehet vitatkozni a liberális, illiberális vagy kereszténydemokráciáról, de az biztos: a demokráciából a démoszt, vagyis a népet nem lehet kihagyni.