Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-10 07:15:00

Késik a pécsi tévétorony körüli terület rendezése

Késik a pécsi tévétorony körüli terület rendezése. Az erre vonatkozó tervek már majdnem három éve ismertek, de igazából semmi nem történt. Egy romos épület, elhanyagolt környezet fogadja azokat, akik a Misina-tetőre látogatnak, pedig még olyan ötletek is voltak, hogy golf- és korcsolyapálya lesz a torony lábánál.

Az utolsó hivatalos határidő szerint idén január 23-ára kellett volna befejeződnie az építkezésnek, azonban még hónapokig kell dolgozni, hogy az épület legalább ne legyen életveszélyes állapotban.

"Nem ez az első nagy beruházás, amiben nem történt egy kapavágás sem. Az a kivétel, ha egyáltalán megvalósult valami." - mondta az ATV Híradónak Kunszt Márta, DK-s önkormányzati képviselő.

Eredetileg két évvel ezelőttre tervezték az átadást, de az ellenzéki képviselő szerint itt igazán nem történt érdemi munka. Az eredeti elképzelés szerint pedig még korcsolyapályát is terveztek ide.

"Tudható volt, hogy részben szerkezetileg alkalmatlan a feladatra, részben pedig meg kell vásárolni valakitől. van egy olyan gyanúm, hogy az egész program arra épült, hogy valaki jól járjon ezzel a vásárlással."

- tette hozzá Kunszt Márta.

Az önkormányzattól írásban azt a választ kaptuk, hogy előre nem látható statikai problémák miatt kellett módosítani a szerződéseket. Arról nem szólnak, hogy ez mennyiben tolja el a határidőt, mindössze annyi derül ki, hogy a munkákat tavasszal folytatják.

Tavaly áprilisban Hoppál Péter, a térség képviselője arról beszélt, hogy a munkálatokra 450 millió forintos uniós forrás áll rendelkezésre. Akkor mg arról volt szó, hogy idén év elején elkészül a beruházás. Egyelőre csak az a biztos, hogy ez nem valósult meg. Változás még az is, hogy az eredetileg tervezett műjégpályát már nem akarják kialakítani.

atv.hu

További belföldi híreink