Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-08 19:46:00

Pompeo figyelmeztetni fogja Magyarországot a Huawei miatt?

A Reuters szerint az amerikai külügyminiszter aggodalmát tervezi kifejezni Budapesten a kínai vállalat növekvő jelenléte miatt.

Pompeo figyelmeztetni fogja Magyarországot a Huawei miatt?

Aggodalmát fogja kifejezni a Huawei Technologies növekvő közép-európai jelenléte miatt a jövő héten Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, amikor Magyarországra látogat- közölte egy magas rangú tisztségviselő pénteken a Reuters beszámolója szerint.

A lap beszámol róla, hogy az amerikai tárcavezető Magyarországra és Szlovákiába látogat, ahol a biztonsági kapcsolatok megerősítésének tervéről és védelmi együttműködésekről fog tárgyalni.

A tisztségviselő beszámolója szerint „Magyarországon a külügyminiszter kiemelt figyelmet fog fordítani Kína közép-európai növekedésére és a Huawei egyre növekvő magyarországi jelenlétére”.

A Reuters megemlíti, hogy a kínai vállalat európai logisztikai központot tervez létrehozni Magyarországon és idén is növeli közép-európai termelési kapacitásait.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, az elmúlt időben az Egyesült Államok több ország kormányát is próbálta meggyőzni, hogy kerülje az együttműködést a Huawei-jel, melyet jelenleg is vizsgálnak a kínai kormányhoz fűződő kapcsolatai miatt és azon vádak miatt, melyek szerint kémkedésre lehetne használni az általuk forgalmazott eszközöket.

Amerikában már megakadályozták, hogy a kínai vállalat kormányzati eszközöket szállítson, Ausztráliában pedig egyenesen megtiltották a cégnek, hogy 5G mobilhálózatot fejlesszen.

A Huawei korábban többször is tagadta, hogy bármely ország számára hírszerzési tevékenységet végezne.

atv.hu/Reuters

Ajánlom

További belföldi híreink