Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-06 21:37:00

Lemondott Balogh Sándor, a szinkronúszók elnöke

Március 17-i hatállyal lemond az általa büszkeséggel viselt elnöki pozícióról.

Lemondott a szinkronúszók elnöke, Balogh Sándor, írja a 24.hu.

A portál azt írja, Balogh tavaly májusban lett a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke, de a tagszervezetek mintegy harmada elégedetlen volt a munkájával, ezért közgyűlés összehívását indítványozták.

Az elnököt kritizálóknak többek között az volt a gondjuk, hogy Balogh a 2020-as olimpia eredményessége érdekében tárgyalásokat kezdett az oroszokkal egy versenyző honosítása érdekében. Balogh végül közleményt adott ki, amelyben azt írja, az utóbbi hetek eseményeit és beszélgetéseit értékelve március 17-i hatállyal lemond az általa büszkeséggel viselt elnöki pozícióról.

“A szinkronúszás a világsikerrel zárult 2017-es FINA-vb után fejlődésének új szakaszába lépett Magyarországon. A figyelem középpontjába került, és a sportolók szülei helyett már többezres tömeg szurkolt a magyar sportolóknak a 2018-ban Budapesten megrendezett 2 nagyszerű, szakmailag is elismert világeseményen. Úgy érzem, hogy az eltelt 9 hónapban betöltöttem a szerepemet, hiszen az elnökség tagjaival feljuttattuk a sportágat egy olyan szintre, ahol Magyarországot már nemzetközileg jegyzik, így méltó helyen elismertetik. Jó szívvel tudom átadni a szerepet azoknak, akik erről a szintről tőlem átvéve szakmailag megalapozottabban tudják ezt a csodálatos sportágat tovább kormányozni, sikerre vinni a nemzeti és nemzetközi sportélet gyakran viharos vizein”

– áll a közleményben.

A rendkívüli elnökségi ülést február 9-én tartják meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink