Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-06 22:08:00

Karácsony: Nem ez volt életem legjobb interjúja

Nagy visszhangja lett Karácsony Gergely minapi HírTV-s szereplésének. A főpolgármester-jelölt azzal magyarázta a rossz szereplését, hogy nem hagyták szóhoz jutni, és lehet, hogy ott kellett volna hagynia a stúdiót.

Karácsony: Nem ez volt életem legjobb interjúja

A Jobbik múltjáról és a baloldallal közös önkormányzati felkészülésről is kérdezték Karácsony Gergelyt kedden a HírTV esti műsorában. A baloldal közös főpolgármester-jelöltjét egyebek mellett arról faggatták, hogy nem tartja-e náci megnyilvánulásnak a Jobbik jelenlegi elnök-helyettesének, Gyöngyösi Mártonnak pár évvel ezelőtti szavait, amikor az magyar-izraeli kettős állampolgárságú országgyűlési képviselők összeírását kezdeményezte.

Karácsony, az ő szempontjából igencsak rosszul sikerült HírTV-s interjú kapcsán úgy fogalmazott: „Ahhoz vagyok szokva, ha valaki kérdez, tisztességgel válaszolok. Nem állítom, hogy sikerült ebben a beszélgetésben szóhoz jutnom, lehet, hogy ott kellett volna hagynom a beszélgetést és kisétálnom a stúdióból" – mondta Karácsony Gergely az ATV Spirit Fórum című műsorában. A főpolgármester-jelölt szerint nem engedték, hogy befejezze a mondatait. Azt elismerte, hogy nem ez volt élete legjobb interjúja.

Gyöngyösi Márton szavairól – ahogy fogalmazott – most is azt gondolja, amit régen: nem elfogadhatóak egy demokratikus közbeszédben ezek a mondatok. „Én is ott voltam azon a tüntetésen, amit ez a mondat kiváltott. Én a Jobbik jelenlegi frakcióvezetőjét nem tekintem náci politikusnak" – mondta Karácsony Gergely. Az önkormányzati választásokon való együttműködést a Jobbikkal továbbra is jónak gondolja az ország szempontjából.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink