Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-06 17:11:00

A sztrájk ellenére kifizették a Tesco dolgozóit

A Tesco közleményében arról ír, a januári fizetéseket az összes munkatársnak átutalták, egy nappal korábban a tervezettnél.

A sztrájk ellenére kifizették a Tesco dolgozóit
 

 

Ahogy portálunk is beszámolt róla, sztrájkolnak a Tesco bérszámfejtői. A sztrájk oka, hogy nem sikerült megállapodni arról, milyen feltételekkel helyezi át a Tesco a bér- és TB számfejtési feladatokat Győrből az újonnan felálló budapesti Tesco Business Services központjába. A fővárosban létrehozandó irodaközpont dolgozóit viszont a győri munkatársaknak kell betanítaniuk, de a plusz munkáért állításuk szerint csak csekély plusz bért kínált a cég. A hírek korábban arról szóltak, hogy a bérszámfejtők sztrájkja miatt a cég több mint 17 ezer alkalmazottja nem kapja meg a januári fizetését.

A Tesco viszont közleményében arról ír,

a január havi fizetéseket az összes munkatársnak átutalták ma, egy nappal korábban az eredetileg tervezettnél.

Mint írják, a Tesco szándéka, hogy támogassa a változásban érintett munkatársakat, ezért a győri bérszámfejtő kollégáknak a törvényi előírások teljesítésén felül további jelentős pénzügyi juttatási csomagot ajánlott fel, hogy az átállási és a munkakereső időszakot támogassa.

A Tesco csalódott, hogy az ajánlat ellenére a sztrájkbizottság a dolgozók érdekeit szem előtt tartó további egyeztetés helyett a sztrájk mellett döntött. 

„A Tesco a sztrájk ellenére is folytatni kívánja a párbeszédet, nagyra értékeli a győri kollégák szakértelmét, és bízik abban, hogy az egyeztetés folytatódik. A Tesco szándéka, hogy a sztrájkbizottsággal a tárgyalóasztal mellett folytassa az egyeztetéseket” - írják.

A bezárás előtt álló győri irodaközpont bérszámfejtői tegnap már tartottak egy kétórás figyelmeztető sztrájkot. A mai munkabeszüntetést reggel 8-kor kezdték és határozatlan időre hirdették meg. Azt szeretnék, ha a vállalat mentesítené őket a munkavégzés alól a teljes felmondási idő alatt, valamint ha másfél-kéthavi alapbért állapítanának meg nekik állandó juttatásként a felmondási idő végéig.

További részletek az ATV 17:30-kor kezdődő Híradójában.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink