Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-04 13:19:00

Karácsony sms-t kapott Tarlós Istvántól

A főpolgármester-jelölt szerint teljesíthető az a kritérium, hogy legalább 50 ezer szavazó menjen el szavazni júniusban.

Karácsony sms-t kapott Tarlós Istvántól

Hatalmas fölénnyel nyerte meg Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelölti előválasztását. A Párbeszéd társelnöke a 24.hu-nak adott interjújában a magas részvételi arányról beszélt, szerinte az is fontos üzenete az előválasztásnak, hogy nem pártalapon szavaztak az emberek.

„Hogy előválasztással választunk főpolgármester-jelöltet, az egy első lépés. Én ezt a folyamatot addig fogom vinni, amíg nincs teljes ellenzéki egység”

– fogalmazott a főpolgármester-jelölt.

Karácsony azt is elárulta, hogy Tarlós Istvántól már kapott sms-t az előválasztás után, azt viszont nem mondta el, mit írt neki a főpolgármester. A Párbeszéd társelnöke szerint az eredmények tükrében teljesíthető az a kritérium, hogy legyen legalább 50 ezer szavazó júniusban.

A Párbeszéd társelnöke az interjúban arról is beszélt, hogy tud olyan beszélgetésekről, amelyek a Jobbikban folynak az előválasztással kapcsolatban, de úgy tudja, a Jobbik hivatalos álláspontja Budapest-ügyben, hogy az EP-választás után döntik el, hogy Puzsér Róbertet támogatják-e.

Mint mondta, fel van arra is készülve, hogy az EP-választás után kockázatosnak látja majd a kormány a közvetlen főpolgármester-választást, ezért újra előveszik azt a tervet, hogy megszűntetik azt.

„Benne van a pakliban, hogy akár az utolsó pillanatban lépnek egy ilyet” – vélekedett Karácsony. Szerinte az EP-kampány sok szempontból már az önkormányzati kampány előszobája lesz, hozzátette, hogy nem háborúra készül ellenzéki főpolgármesterként, hanem a budapesti polgárok érdekeinek érvényesítésére.

Programjával kapcsolatban arról beszélt, hogy főpolgármesterként azonnal megtiltaná a fővárosi cégeknek a rabszolgatörvény alkalmazását. A száznapos program egyik fontos pontja lenne, hogy leállítaná a Liget-projektet, valamint jelentősen csökkentené a belvárosban az autóforgalmat, a behajtási díjat viszont csak akkor támogatná, ha valódi alternatívákkal támogatná a város azt, hogy az emberek letegyék az autójukat a városon kívül.

Zugló polgármestereként levelezésben áll a Legoland franchise-zal, ugyanis érthetetlen számára, hogy a hatalmas szabad területtel rendelkező Rákosrendezőn, miért nem épült semmi harminc éve.

atv.hu

További belföldi híreink