Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-04 21:57:00

Czeglédy az ATV-nek: Vannak, akik talán nem csodálkoznak

Vádat emelt az ügyészség a volt szocialista politikus, Czeglédy Csaba és húsz társa ellen. A vádirat szerint több mint hat milliárd forinttal károsították meg az államot. Kilenc vádlottal egyezséget kötött az ügyészség, ők beismerték tettüket. Czeglédy úgy reagált a hírre, hogy nem követett el bűncselekményt és emelt fővel áll a bíróság elé.

Czeglédy az ATV-nek: Vannak, akik talán nem csodálkoznak

Megbilincselve, vezetőszáron vitték a szegedi járásbíróságra 2017 nyarán Czeglédy Csabát. Az MSZP szombathelyi képviselőjét a NAV nyomozói kísérték, adócsalással gyanúsították.

Czeglédy Csaba később függetlenként indult az országgyűlési választáson. Sikerült is összegyűjtenie a szükséges aláírásokat. Ezt el is fogadta a választási bizottság. Az ezzel járó mentelmi jogot azonban egy napon belül fel is függesztette az NVB.

2018. márciusában alig 24 óráig volt szabadlábon Czeglédy Csaba. A családjával vacsorázott, mikor ismét előzetes letartóztatásba került. Vissza is lépett a képviselő-jelöltségtől. Végül december közepén mehetett haza a börtönből. Azóta sem hagyhatja el szombathelyi lakhelyét, most emeltek vádat.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: A vádirat szerint Czeglédy Csaba 2011 és 2017 közötti időszakban egy olyan bűnszervezetet hozott létre, és működtetett, amelynek célja, a diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó részvénytársaság adófizető kötelezettségének csökkentése. Mintegy 6 milliárd forintnyi vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A vád szerint a bűnszervezetben 21-en vettek részt. A szóvivő azt mondta Híradónknak, hogy kilenc vádlottal egyezséget kötöttek, akik beismerték tettüket. Velük már a büntetés mértékéről is megállapodtak.

„Mivel én nem követtem el bűncselekményt, és a munkatársaim sem, ezért én emelt fővel fogok a bíróság elé állni”

 - így reagált a vádemelésre Czeglédy Csaba. A politikus-ügyvéd azt mondta: a bíróság fogja eldönteni, hogy egyáltalán elfogadja-e az alkukat.

„Akik tisztában vannak azzal, hogy egy ilyen politikailag motivált ügyben, hogyan zajlik a büntetőeljárás, azok talán nem csodálkoznak. Én, csak annyit mondok, hogy több olyan ember van. Kisgyermekes anyukák, apukák, akiket hajnalban elvittek az otthonukból. És, én nem haragszom rájuk, hogy ebből a helyzetből szabadulni akartak. Nyilván ügyészségi sugallatra szabadulni akartak” – nyilatkozta Czeglédy az ATV-nek.

A ügyészség szerint Czeglédy Csaba tettét bűnszervezetben követte el, a törvény szerint ezért öttől húsz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Czeglédy Csaba: "Emelt fővel fogok bíróság elé állni"

 

Ajánlom

További belföldi híreink