Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-03 08:01:00

Jobbikos politikus: Lehet, hogy a pártunkkal fogunk majd fizetni

Összesen egymilliárd forintot próbál behajtani a Jobbikon az Állami Számvevőszék. Ez akár a párt megszűnéséhez is vezethet. A Jobbik néhány hét múlva rendkívüli kongresszuson dönt a folytatásról. A párt szombati idénynyitóján Sneider Tamás pártelnök politikai támadásról beszélt, de azt üzente Orbán Viktornak, hogy benne emberére akadt.

Az Állami Számvevőszék 2014 óta szinte valamennyi ellenzéki pártot büntette már különböző szabálytalanságok miatt. A Jobbik kiemelkedően sok bírságot kapott, míg a Fidesz és a KDNP gazdálkodásában egyszer sem találtak problémát. A Jobbik nem nyugszik bele a döntésbe.

„Úgy tűnik, hogy komoly árat kell fizetnie annak, aki ma kardot ránt Orbán Viktorral szemben. Mi most egymilliárd forintnál tartunk jelenleg, az ÁSZ-nak köszönhetően. És az is lehet, hogy végérvényesen a pártunkkal fogunk majd fizetni ezért a küzdelemért, de én azt mondom, hogy a hazáért semmi sem drága, de természetesen nem tesszük fel a kezünket” – mondta Jakab Péter, a párt képviselője.

Az Állami Számvevőszék közleményben utasította vissza a Jobbik vádjait. Mint írták: a pártnak rágalmazás és közvélemény félrevezetése helyett, vállalnia kellene a felelősséget a teljesen nyilvánvaló szabálytalanságokért. A Jobbik elnöke a párt szombati gyűlésén Orbán Viktornak is üzent.


„Bárki, aki a legerősebb ellenzéki párt élére áll, az lesz a legnagyobb támadásoknak kitéve. Tisztában vagyok ezzel, és innen is üzenem, hogy emberére talált. Engem nem fog megfélemlíteni” – fogalmazott Sneider.

Böcskei Balázs szerint a Jobbik esetleges megszűnése a Fidesznek hozna hasznot, hiszen jelenlegi szavazóik nagy része inkább a bizonytalanok, vagyis a pártot nem választók táborát erősítené. „A Jobbik a kiesése adott esetben automatikusan nem eredményezi a baloldali pártok megerősödését, hiszen a Jobbik-szavazók elsősorban Jobbik-szavazók, és aztán antiorbánista Jobbik-szavazók és kevésbé baloldali szavazók. Ezt mutatta az is, hogy a Jobbik-szavazóknak április 8-án az átszavazási hajlandósága a baloldali pártokra jóval kisebb volt, mint fordítva” – mondt az elemző.

Az LMP társelnöke, aki személyesen is részt vett a Jobbik gyűlésén, támogatásáról biztosította a Jobbikot. A párt jövőjéről a várhatóan egy hónap múlva összeülő kongresszuson születhet döntés.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink