Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-01 19:04:00

Influenzajárvány: ingyenes oltást követel a DK

A DK szerint meg kell fékezni a járványos megbetegedéseket, ezért követelik, hogy tegyék ingyenessé az ajánlott védőoltásokat is.

Influenzajárvány: ingyenes oltást követel a DK
A kép illusztráció!

A legfrissebb adatok szerint Magyarországon idén 70%-al több influenzás megbetegedést regisztráltak, mint tavaly ilyenkor. A DK szerint ugyanakkor nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy felvegyék a nem kötelező vakcinákat.


Az ellenzéki párt ezért követeli, hogy az ajánlott védőoltások is legyenek ingyenesek Magyarországon. A DK szerint így ugyanis az oltások ingyenesek, azaz mindenki számára elérhetőek lennének - ellentétben a mostani, sok tízezer forintba kerülő vakcinákkal, amiket egy átlag magyar család nem engedhet meg magának.

„Ezzel a lépéssel rengeteg súlyos szövődménytől, maradandó károsodástól, és nem utolsó sorban évről évre rosszabb influenzajárványtól kímélhetnénk meg az európai magyarokat. A kormány pedig a Soros-plakátok helyett egészségügyi felvilágosító plakátokkal áraszthatná el az országot, annak legalább lenne haszna is” – áll a DK közleményében.

További belföldi híreink