Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-31 16:32:00

Itt a DK reakciója az ÁSZ vizsgálatának eredményére

A Demokratikus Koalíció szerint "csak apróságba tudott belekötni" az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ellenzéki párt gazdálkodásának vizsgálatakor.

Itt a DK reakciója az ÁSZ vizsgálatának eredményére

Az ÁSZ csütörtök délelőtt közölte, hogy a 2018-as országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése során a Demokratikus Koalíciónál (DK), a Jobbiknál, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnál (MKKP) és az MSZP-Párbeszédnél tárt fel szabálytalanságokat, míg a Fidesz-KDNP, az LMP és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata esetében szabályosnak találta a választási kampányra fordított pénzek felhasználását.   

Sebian-Petrovszki László, a párt igazgatója az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta, az ÁSZ szerint a DK egy kölcsönszerződés alapján 430 000 forint értékű be nem vallott előnyt szerzett, és ezt az összeget, valamint ezzel azonos mértékű büntetést kell fizetnie.    

A DK szerint ez hazugság, ezt jelezték is az ÁSZ felé, ugyanakkor a párt kifogásolja, hogy az "európai jogállamokban elképzelhetetlen módon az ÁSZ döntéseivel szemben senki nem élhet jogorvoslattal".   

"Reméljük - ha másra nem is - ez a büntetés legalább arra alkalmas volt, hogy az ÁSZ bizonyítsa Orbán Viktor iránti hűségét" - írta a pártigazgató a közleményben.   

Közölte továbbá, hogy büszkék az átlátható működésre, amely "mindössze ennyi örömöt tett lehetővé az ÁSZ vezetőinek".

atv.hu

További belföldi híreink