Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-29 20:15:00

Sneider szerint Vona olajat öntött a tűzre, leül vele beszélni

A Jobbik elnöke úgy gondolja, elődje megnyilvánulása nem a legjobb nyilatkozat volt. Azt mondta, le akarják járatni, a kikerült felvételek miatt már veszélyben van a családja.

Kivágtak néhány anyagot egy beszélgetésből, azt manipulálták és megpróbálták így eladni- mondta az ATV Egyenes beszédben a tegnap nyilvánosságra hozott hangfelvételről Sneider Tamás. Ahogy beszámoltunk róla, a Hír TV által nyilvánosságra hozott felvételen többek között azt mondja a Jobbik elnöke, hogy „jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök ugye, sorolhatnám…”

Sneider a műsorban elmondta, a beszélgetés arról szólt, hogy mit gondolnak róla az emberek, milyen képzet alakult ki róla és ő többek között ezt reagálta erre, szerinte humorosan. A kérdésre, hogy ebben mi a humoros, Sneider úgy felelt: az teljes mértékben humoros szerinte, ha valakit így próbálnak meg beállítani, miközben 28 éve pontosan ugyanolyan politikát folytat, ami arról szól, hogy: az erőszak nem megoldás, a problémákat politikai úton kell megoldani. Hozzátette: az elmúlt 28 évben tett bármely nyilatkozatát a mai napig tudja vállalni.

A múlt héten nyilvánosságra került videóról, melyen a nyakában látható a felesége, aki karját lendíti, Sneider azt mondta: ez nem náci karlendítés volt, történészként tudja, hogy az milyen, a felesége nem azt csinálta. Ettől függetlenül elismeri, hogy a karlendítésről ez beugorhat azoknak, akik nem ismerik, milyen az igazi náci karlendítés, de szerinte erre a történetre is teljes valótlanságokat fűztek fel, például azt, hogy a felesége náci jelszóval köszönt, ami miatt megteszik a feljelentéseket. Hozzátette: sajtótörténeti kuriózum szerinte, ami történik, ugyanis az elmúlt 10 napban összesen több mint 200 cikk, híradás jelent meg erről, amit beperelnek.

Sneider elmondta, a felvételek nyomán telefonon, emailben és Facebookon is fenyegetéseket kap, a családja szerinte veszélybe került, ezért már el kell gondolkodniuk azon is, hogy kérjenek-e személyi védelmet.

Rónai Egon felidézte Vona Gábor megszólalását is a Sneider Tamás feleségéről kikerült videó kapcsán, aki bocsánatkérésre szólított fel emiatt. „Ez Vona Gábor magánvéleménye”

- reagált a Jobbik elnöke, aki megismételte, hogy ebben a videóban semmilyen rossz szándék nem volt, ezért szerinte azoknak kellene bocsánatot kérnie, akik ezt kiteszik olyan szándékkal nyilvánosság elé, aminek a nyomán megfélemlíthetnek vele egyeseket, például a magyarországi zsidóknak egy részét. Hozzátette: az ügy kapcsán fog is találkozni elődjével, mivel szerinte Vona megjegyzése „olajat öntött a tűzre” és nem a legjobb nyilatkozat volt az ex-elnök részéről.

A kérdésre, hogy nem gondolkodott-e el a lemondáson, azt válaszolta: mivel az ország legnagyobb ellenzéki pártját vezeti, tudta, minek lesz kitéve. Ha én nem vagyok, más lenne, akivel ugyanezt megcsinálják- vélekedett Sneider Tamás, aki saját politikájának létjogosultságát látja igazolódni a támadásokban. Mint mondta, tíz éve készíthetnek róla titkos felvételeket és ha mindössze ennyit tudtak róla összeollózni, az nem sok.

Sneider Tamás az atv.hu-nak is nyilatkozott, amiről itt olvashat bővebben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink