Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-26 19:47:00

Fejlemény: 71 éves halőr fulladt bele a szigetszentmiklósi Kavicsos tóba

Egy halőr fulladt bele a szigetszentmiklósi Kavicsos tóba. A 71 éves férfi egy horgászok által használt lékbe esett bele. Egyedül volt, senki sem tudott segíteni neki, a fagyos vízben néhány perc alatt leállhatott a keringése. A helyiek nem értik, hogy történhetett a tragédia, hiszen a férfi igen tapasztalt volt, maga is többször segített bajba jutott embereknek.

Péntek este 6 óra körül riasztották a katasztrófavédelmet és a speciális mentőket a Szigetszentmiklós melletti Kavicsos tóhoz. Csak annyit lehetett tudni, hogy egy idős férfi eltűnt az egyik szigetről. Világosban úgy tűnik, hogy a tó teljesen be van fagyva, a jég vastagság azonban kiszámíthatatlan. A mentést végző csapatok alatt is többször beszakadt. Csak speciális mentőruhában közelíthették meg a területet.

„A tó jege egyetlen egy ponton volt beszakadva. Ezt megközelítettük és a helyszínen ebben a beszakadásban, egy méterrel a víz felszíne alatt megtaláltuk az eltűnt személyt.”

- mondta az ATV Híradónak Balázs László, a Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat elnöke.

A 71 éves férfi háza a szigeten áll, onnan alig 15 méterre találták meg a holttestét. 30 éve lakott a parton, ő volt a halőr és minden tó körüli munkát megcsinált. Sokszor mentett már maga is embereket, állatokat. A szomszédai értetlenül állnak a történtek előtt. Egyikük nyilatkozott Híradónknak, de kérte, hogy arcát ne mutassuk, nagyon megviselték a történtek. „Ez nagyon furcsa nekem is, mert mondom régóta ő is itt van, ismeri a tavat, ismernie kellett volna, hogy milyen a jég minősége, és, hogy mi vitte őt rá, hogy rámenjen a jégre, nem tudom.” - mondta a hölgy.

A vizsgálatok még tartanak, de úgy tűnik a saját figyelmetlensége okozta a férfi halálát.

"A helyszínen a nyomok alapján annyit tudtunk megállapítani, hogy a jégen található friss hóban látszódott a lábnyoma, tehát saját akaratából ment a jég széléig. Ez vélhetően egy olyan lék volt, amit egyébként már betörtek és horgászásra használták. És ez a lék, ahogy megközelítette a szélét szakadt be tovább.” - tette hozzá Balázs László.

Helyiek szerint nem ez az első tragédia a tavon. Télen korcsolyázók jártak már szerencsétlenül, nyáron pedig a bányató kiszámíthatatlan mélysége miatt fürdőzők kerültek veszélybe.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink