Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-24 14:14:00

Körlevelet küldött Pintér a dolgozóinak, hogy mit csináljanak, ha jönnek az ellenzékiek

Körlevelet írt Pintér Sándor belügyminiszter a tárcájának, hogy mi a teendő abban az esetben, ha ellenzéki képviselők megpróbálnak bejutni a Belügyminisztérium, vagy az az alá tartozó valamelyik intézmény épületébe – derül ki az Index birtokába került dokumentumból.

Körlevelet küldött Pintér a dolgozóinak, hogy mit csináljanak, ha jönnek az ellenzékiek

A körlevélben Pintér arról ír, hogy "az elmúlt időszak eseményei alapján feltételezhető", hogy országgyűlési képviselők jogsértő módon akarnak belépni ezekre a helyekre.

Pintér levelében arra hívja fel a figyelmet, hogy a képviselőket csak a megbízatásuk ellátásában kell támogatni, de ebbe nem tartozik bele "a gyülekezési jognak a hatályos szabályozástól eltérő gyakorlata".

A miniszter kitért arra is, hogy a titkos iratoknak helyt adó ún. TÜK-irodákba és a fegyverszobába való belépésre külön szabályok vonatkoznak, akárcsak a TÜK-iratokba való betekintést. Erre soron kívül engedélyt csak a belügyminiszter és annak helyettese adhat – írta a tárcavezető.

Pintér arról is írt, hogy petíciót csak munkaidőben lehet átadni, azt az ügyfélszolgálat vagy a panasziroda vezetője veheti át.

atv.hu

Csatlakozzon az ATV Viber közösségéhez, itt!

Ajánlom

További belföldi híreink