Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-23 20:28:00

Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: sajnálom, ha valaki várta és nem kapta meg reggel a nyugdíját

Dömötör Csaba szerint, ha kiderül, hogy történt mulasztás a januárban utalt nyugdíjak ügyében, annak lesz következménye, több is, mint egy bocsánatkérés.

A kormány és az Államkincstár a törvényi kötelezettségének eleget tett, de az kiderült, hogy volt technikai probléma, ezzel kapcsolatban pedig vizsgálat indult- közölte a január elejei nyugdíjutalásokkal kapcsolatban Dömötör Csaba az ATV Egyenes beszédben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint, ha a vizsgálat megállapítja, hogy valaki hibázott, annak lesz következménye, nem is csak egy bocsánatkérés. „Sajnálom, ha valaki arra számított, hogy reggel megkapja a nyugdíját és napközben kapta meg”- mondta a műsorban Dömötör, majd arra a felvetésre, hogy mi van azokkal, akik a hétfő helyett csak pénteken kaptak pénzt, megismételte, hogy vizsgálat van folyamatban az ügyben. Hozzátette azt is: nem feltétlenül történt mulasztás, ha erre jut a vizsgálat, akkor nem lesz további következménye a történteknek. Beszélt arról is, hogy a kormány intézkedéseivel szeretne minden lehetséges módon több támogatást adni a nyugdíjasoknak, akik évtizedeken keresztül a hátukon cipelték az ország gondjait, erről szól többek között szerinte a nyugdíjprémium és az egyszeri támogatások is.

Dömötör Csaba a nemzeti konzultációval kapcsolatban elmondta, biztosan mondható, hogy a családtámogatási rendszer 2019-ben bővülni fog és a kormány örül neki, hogy a visszaküldött kérdőívek alapján nagy egyetértés van a feltett kérdésekben.

Az otthonápolási díj kapcsán azt mondta: decemberben született egy kormánydöntés, hogy az önmagukat ellátni képtelen beteg gyermeküket otthon ápolók havi 100 ezer forintot kapjanak, valamint növekszik az otthonápolási díj is, ez azonban nem jelenti azt, hogy a jövőben ne lehetnének még döntések ezen a területen. Hozzátette: minden javaslatra nyitottak.

A Munka törvénykönyvének módosítása kapcsán zajló ellenzéki demonstrációkról Dömötör Csaba azt mondta: nem lehet azt mondani, hogy ne lett volna széleskörű konzultáció a témáról Magyarországon. Úgy véli, nincs igaza az ellenzéki politikusoknak, az elmúlt hetekben szerinte vállalatok sora jelentette be, hogy nem is kívánnak élni ezzel a lehetőséggel, de volt olyan cég is, mely bejelentette, hogy szigorúan önkéntes alapon ad lehetőséget a túlóra növelésére. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint az elmúlt években rendszeres volt a „hisztéria” az ellenzék részéről, amikor módosítottak a Munka törvénykönyvén és szerinte a mostani alkalom is igazolni fogja a módosítás szükségességét. Hozzátette: a törvény kapcsán most az az ellenzék hirdet sztrájkot, mely korábban megszavazta azt a Sargentini-jelentést, mely arról írt, hogy Magyarországon nem lehet sztrájkolni.

atv.hu

További belföldi híreink