Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-23 10:42:00

Megtalálták az Ester­házy-örö­kös el­ra­bolt­nak hitt édes­anyját

A Kronen Zeitung információi szerint a lányánál van Magdolna Theresia Ottrubay, az Eszterházy-hagyatékot kezelő Stefan Ottrubay édesanyja.

Megtalálták az Ester­házy-örö­kös el­ra­bolt­nak hitt édes­anyját

A svájci születésű Stefan Ottrubay a 2014-ben elhunyt Galántai Esterházy Melinda hercegné, Esterházy Pál özvegyének az unokaöccse. A hercegné volt férje halála után az ausztriai Esterházy-vagyon és a kulturális javak egyedüli örököse, aki kulturális örökséget vagyonkezelés céljából magánalapítványokba helyezte el, majd annak kezelését 2000-ben Stefanra bízta -írja a 24.hu.

Az OE24 szerint az Esterházy-csoport 2017-ben 53 millió eurós forgalmat bonyolított, ami 6,4 százalékos emelkedés az előző évhez képest. A legtöbb bevétel (32,7 millió euró) erdő- és mezőgazdálkodásból folyik be, azt követi az ingatlanüzlet (7,8 millió euró). A cégcsoport 327 embert foglalkoztat, ebből 273-at teljes állásban.

Korábban írtunk róla, hogy az idős asszony az utcán sétált ápolója kíséretében, amikor két, feltehetően külföldi rendszámtáblájú fekete limuzin fékezett le mellettük. Egy nő és egy férfi ugrott ki belőlük, az ápolót félrelökték, az idős asszonyt pedig betuszkolták az egyik autóba, majd nagy sebességgel elhajtottak a kismartoni Hegytemplom irányában. Helmut Marban rendőrségi szóvivő akkor az APA hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy nagyszabású hajtóvadászat indult az emberrablók után. "Nemzetközi keresés folyik minden irányban" - fogalmazott a szóvivő, és részletesen elmondta, hogyan néztek ki az emberrablók.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink