Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-23 21:06:00

Így reagált az ellenzék arra, hogy nagy értékű festmények díszítik a fideszes képviselő irodáját

Urizálásnak tartják az ellenzéki képviselők, hogy a fideszes Hoppál Péter parlamenti képviselő pécsi irodájába két nagynevű festő alkotásait helyezték el, amelyek egyébként a Janus Pannonius Múzeum tulajdonában vannak. A DK szerint nem kellene feltétlenül jelezni, hogy milyen értéket helyeztek ott el, míg a jobbikosok azt mondták, hogy ők is mennek a múzeumba és kérnek képet a falaikra.

Fotót posztolt Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő a közösségi oldalra, hogy így köszönje meg a pécsi Janus Pannonius Múzeumnak, hogy két nagy értékű festmény is díszítheti az irodáját. Ahogy írja, a képek letétbe kerültek hozzá. Azt, hogy mikor tették a falra a képeket nem tudtuk meg, mert a képviselő nem nyilatkozott híradónknak. Az azonban biztos, hogy az egyik kép már lassan egy éve ott lóg a falon, amit igazol egy tavaly áprilisi fotó, amit szintén Hoppál tett ki az oldalára. Az ellenzék szerint ez a fajta műtárgykezelés aggályokat vet fel.

"Egy országgyűlési képviselő irodájában túlzásnak tartom. Urizálásnak, másrészt meg biztonsági szempontból egyáltalán nem tartom jó ötletnek, hogy kiírják a Facebookra, hogy ilyen nagy értékű képek találhatók a képviselői irodában." - mondta kameránknak Kunszt Márta, DK-s önkormányzat képviselő.

A Jobbik képviselője kijelentette, ha a fideszesek ilyen elbánásban részesülnek, akkor ők is mennek a múzeumba.

"Megszokhattuk már, hogy a fidesz a közvagyont sok esetben magánvagyonként, vagy sok esetben a köztulajdont, magántulajdonként kezeli. Nagyon úgy fest, hogy itt is erről van szó, de hát legyünk optimisták én azt mondom, hogy a Jobbik is felkeresi a pécsi múzeumot és megkérdezzük, hogy adott esetben a mi irodánkba is kerüljenek ilyen képek." - mondta Fogarasi Gábor, jobbikos önkormányzati képviselő az ATV Híradónak.


A képek kihelyezéséről a múzeum írásban azt közölte, ez nem egyedi eset, máskor is történt már ilyen. Hozzátették, bevett gyakorlat, hogy egy közgyűjtemény műtárgyat ad tartós megőrzésre közhivatal, kulturális intézmény, vagy közjogi méltóság – például vezető pozícióban levő tisztségviselő – rendelkezésére. A Hoppál Péter irodájába került képektről pedig azt írták, hogy azok kiállítva sosem voltak.

atv.hu

További belföldi híreink