Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-23 06:35:00

Elrabolták Ausztriában az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István édesanyját

A nyílt utcán raboltak el a burgenlandi Kismartonban (Eisenstadt) egy 88 éves asszonyt, osztrák sajtóértesülések szerint az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István (Stefan Ottrubay) édesanyját.

Elrabolták Ausztriában az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István édesanyját

Az eset a délutáni órákban történt, a rendőrség késő este tájékoztatott róla.   

Az idős asszony az utcán sétált ápolója kíséretében, amikor két, feltehetően külföldi rendszámtáblájú fekete limuzin fékezett le mellettük. Egy nő és egy férfi ugrott ki belőlük, az ápolót félrelökték, az idős asszonyt pedig betuszkolták az egyik autóba, majd nagy sebességgel elhajtottak a kismartoni Hegytemplom irányában.   

Helmut Marban rendőrségi szóvivő az APA hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy nagyszabású hajtóvadászat indult az emberrablók után. "Nemzetközi keresés folyik minden irányban" - fogalmazott a szóvivő, és részletesen elmondta, hogyan néztek ki az emberrablók. 

Herbert Kickl belügyminiszter azonban óvatosságra intett, azt mondta, egyelőre nem tudni, hogy ez - mint fogalmazott - "klasszikus értelemben vett emberrablás volt-e".  

A rendőrség nem fedte fel az elrabolt nő kilétét, de osztrák híradások szerint az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István édesanyját ejtették túszul.   

Szemtanúk szerint az eset után állig felfegyverzett rendőrök lepték el Kismarton utcáit, megállították és átkutatták a magyar rendszámú gépkocsikat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink