Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-22 19:41:00

Videó: az a busz is megsérült, ami a felrobbanó veszprémi ház előtt ment el

Gázrobbanás történt egy veszprémi társasházban délelőtt. Az épület teljesen összedőlt, egy ember súlyos, egy másik könnyebb sérüléseket szenvedett. A robbanás pont akkor történt, amikor a helyi buszjárat a ház előtt ment el - a jármű ablakai is kitörtek, de a buszon utazóknak nem lett semmi baja.

Hatalmas robbanás döntött össze egy veszprémi házat

 

A felrobbant épületnek az utcai fala és tetejének egy része is eltűnt a detonáció után. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. Öt vízsugárral fékezték meg a robbanást követően felcsapó lángokat. A többlakásos földszintes épület utcai részében ketten voltak, amikor a ház eleje felrobbant.

„Mindkét sérült a saját lábán jött a mentőautó elé. Tehát saját lábon járó sérültek. Az elsődleges orvosi vizsgálatok alapján egy súlyos és egy könnyű sérültet láttunk el”

- nyilatkozta Nátrán Albin, vezető mentőtiszt.

Az épületet az eddigi adatok alapján egy hatalmas robbanás döntötte romba. Több is lehetett volna, de a tűzoltók még időben megakadályozták a további palackok felrobbanását.

„Az épületből kettő 11 kilós gázpalackot és egy kemping gázpalackot is kihoztak sértetlenül. A robbanás során két lakóépület lakhatatlanná vált, a harmadik tetőszerkezete megrongálódott, ezért lakosságvédelmi intézkedés során öt főt rokonoknál helyeztek el, illetve egy fő elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik”

- mondta Szolgainé Soós Gabriella, a Veszprém megyei Katasztrófavédelem hivatalvezetője.

A robbanásban egy autóbusz is megsérült, amelyik pont akkor ment el a ház előtt, amikor a detonáció történt. Ennek több ablaka is betört, de a buszon ülők megúszták sérülések nélkül. A robbanás okát még vizsgálják.


atv.hu
(nyitókép: MTI/Mátyus Tamás)

További belföldi híreink