Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-22 11:12:00

Nem mentek el a kormánypárti képviselők, határozatképtelen lett a költségvetési bizottság rendkívüli ülése

A rendkívüli ülést néhány perc elteltével berekesztették.

Nem mentek el a kormánypárti képviselők a költségvetési bizottság rendkívüli ülésére, ahol a nyugdíjak csúszását vizsgálták volna. Az atv.hu már hétfőn megírta, hogy Varga Mihály, de a fideszes képviselők nem mennek el a parlamenti költségvetési bizottság ülésére.

A testület Varga Mihály, pénzügyminisztert és Mészáros Józsefet, a Magyar Államkincstár elnökét hallgatta volna meg. Az ülést végül határozatképtelenség miatt kellett néhány perc után berekeszteni.

Az ellenzéki pártok szerint elfogadhatatlan a fideszesek hozzáállása a kérdéshez, főleg azok után, hogy napokon át bizonytalanságban tartották a nyugdíjasokat.

Nagy felháborodást váltott ki, és az ellenzék napokig ostorozta a kormányt, mert egy állítólagos technikai hiba miatt nem érkeztek meg január 11-én a várt nyugdíjak a nyugdíjasok bankszámlájára. Ráadásul, elnézést sem kért senki a nyugdíjasoktól.

A Magyar Államkincstár azért utalta el 11-én késve a nyugdíjakat, mert véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO Zrt. A nyugdíj folyósításának napja elvileg minden hónap 12-e, de ha ez a hétvégére esik, akkor az előző munkanapon szokott érkezni az utalás a nyugdíjasok bankszámlájára.

Varga Mihály szerint technikai hiba lépett fel, amelyet napközben sikerült elhárítani, de a pénzügyminiszter vizsgálatot indított az ügyben. 

A Népszava nem sokkal később azt írta, hogy a botrány miatt Gondán Csabát, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának igazgató-helyettesét lefokozták. Ezt hivatalosan az államkincstár nem erősítette meg.

atv.hu

Csatlakozzon az ATV Viber közösségéhez, itt!

Ajánlom

További belföldi híreink