Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-22 19:13:00

Késtek a nyugdíjak, bocsánatkérést követelnek Orbán Viktortól

Nem jelentek meg a kormánypárti képviselők, így elmaradt a Költségvetési Bizottság ülése, ahol a pénzügyminisztert és az Államkincstár vezetőjét hallgatták volna meg a nyugdíjkifizetések csúszása miatt. Az ellenzék szerint több millió nyugdíjas később jutott hozzá a pénzéhez, ezért Orbán Viktornak és Varga Mihálynak bocsánatot kellene kérnie. A Fidesz és a kormány szerint azonban mindenki időben megkapta a nyugdíját, miközben zajlik egy vizsgálat az Államkincstárban.

 

 

Január 11-én délelőtt még találkoztunk mérgelődő nyugdíjasokkal. Többen elhalasztották a bevásárlást. Mostanra viszont már lecsillapodtak a kedélyek. Az ellenzék szerint, ha idővel meg is jöttek a nyugdíjak, tudni kellene, hogy mégis miért akadozott a kifizetés. Ezért hívták össze a költségvetési bizottság ülését.


 „Követeljük, hogy Orbán Viktor és Varga Mihály álljon ki és mondja el mi történt, kérjen  bocsánatot az emberektől és vállalja fel, hogy soha többé nem történik ilyen”


nyilatkozta Varju László, a Költségvetési Bizottság elnöke.

Az ülésére azonban sem a pénzügyminiszter, sem az Államkincstár vezetője nem ment el. Távolmaradtak a kormánypárti képviselők is.Igy nem derült ki az sem, hogy sajtóhírek szerint az ügy miatt valóban lefokozták-e a nyugdíjfolyósító egyik szakmai igazgató-helyettesét.


„Megtalálták a legkisebbet a szervezeten belül, és gyorsan a helyettes helyettesének a helyettesével megpróbálják elvitetni a balhét és nem vállalni a politikai felelősséget”


-mondta az MSZP képviselője, Mesterházy Attila.

A költségvetési bizottság fideszes alelnöke levelében távolmaradásukat azzal indokolta, hogy a napirendi javaslat okafogyottá vált, hiszen a nyugdíjakat határidőre kifizették. Ráadásul vizsgálat van, miközben az ellenzék álságosan viselkedik, hiszen korábban éppen ők vették el a 13. havi nyugdíjat.

„Én megértem azokat akik csalódottak, hiszen arról volt szó, hogy még reggel megkapják a nyugdíjukat.., de később érkezett meg a nyugdíj. A pénzügyminiszter vizsgálódik, ennek lezárulta után  tájékoztatást fog adni”

- fejtette ki Novák Katalin, az EMMI családügyi államtitkára.

Kerestük a Magyar Államkincstárt is, hogy megtudjuk: hogyan fordulhatott elő az, hogy rossz értéknapot adtak meg az utalásnál. Megkeresésünkre nem is reagáltak.

atv.hu

További belföldi híreink